Köpråd: Ny eller begagnad bil?

Ja då har jag äntligen hittat bilen jag vill ha. En Ford s-max. Jag har tittat på en ny bil som är precis vad jag vill ha och är även nedsatt i pris just nu och kostar 40 000 mindre än vanligt. Men vi badar inte direkt i pengar och prisklassen är i saftigaste laget för oss. Så därför har vi funderat på en begagnad 10a eller 11a som bara gått ett par tusen mil. Vi kommer kunna sänka inköpskostnaden ytterligare då. Men vilka fördelar/nackdelar finns det egentligen med att köpa ny vs begagnad bil? Vore snällt om ni kunde komma med lite råd då jag har noll koll på bilar och bilköp! MVH



Svar på inlägget: Köpråd: Ny eller begagnad bil?



ytterligare en fråga. Hur mycket ca kan en Ford tappa i värde de ca två första åren?


Jag anser att man får vara bra korkad om man går och köper en fabriksny bil.. Det vill säga om man inte är mångmångmångmiljonär. Värdeminskningen är enorm bara du kört 1mil. Sen är det ingen direkt skillnad på en bil som är ny och en som gått 2000mil. Förutom priset.


+1 Värdeminskningen är enorm då man köper en ny bil och kör ett par mil


En begagnad bil blir mest ekonomisk och en bil som skötts rätt är fortfarande som ny efter ett par tusen mil på mätaren, ett nybilsköp har inga egentliga fördelar utöver en nästan ny bil förutom känslomässiga punkter som att få exakt den bilen man vill ha, känslan av att vara den första och så vidare. En ny S-Max kostar en del, jag förstår om det svider och tror att ni trivs bättre i längden med en begagnad bil än om ni anstränger ekonomin för att köpa en helt ny. Det finns mycket annat roligt i livet att lägga pengarna som skiljer mellan en ny och begagnad S-Max på!


Oerhörd tur att alla inte resonerar likadant, för då skulle det svenska vägnätet nästan uteslutande trafikeras av häst och vagn, samt någon enstaka Mercedes S-klass eller dylikt som en "mångmångmångmiljonär" införskaffat Fördelarna som en fabriksny bil besitter torde väl vara garantierna (fast dessa gäller väl vanligtvis också hos ett exemplar med ett år på nacken) och att man faktiskt får en ny och obrukad bil med allt vad det inkluderar. Fast i trådskaparens fall känns det som att en lätt begagnad bil är det mest välbetänkt valet om den ekonomiska situationen är lite ansträngd.


En fabriksny bil behöver inte va dyrare än en nästan ny bil att åka/köpa. Jag har lyckats "pruta" ner en fabriksny audi a3 cab 85000 utan prob o det hade varit ett billigare köp än ett år äldre liknande bil på blocket samt att andrahandsvärdet hade varit lite bättre. En ny bil räcker garantierna längre på, du behöver bara halvförsäkring dom första 3 åren o det kan göra rätt stor skillnad när du bor i stockholm (en 2010 behöver troligtvis helförsäkring nästa år), du har några tusen mil längre till dom dyra servicerna, köper du en miljöbil så är den skattebefriad dom första 5 åren o du slipper besikta dom första åren o frågan är om du inte kan få en längre finansierings tid/bättre ränta på en ny bil än en som är några år så månadskostnaden blir lägre (tyvärr kan du ju ha kvar mer i restvärde så lång avbetalningstid kanske inte är något bra). Själv tröttnade jag på att allt ska va så jävla dyrt till nya/nyare bilar så jag fixar en 30 år gammal bil o åker iprincip gratis annars hade jag nog funderat skarpt på en fabriksny.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka