Köpråd Saab

Jag är helt ny på saabfronten så nu behöver jag hjälp av lite mer kunniga Jag har hittat en SAAB 9-3 SC 1.8T BioPower 2008 som jag har lite funderingar över. Är det en bra bil? Vilka vanliga fel har uppstått på denna modell? Annat man ska tänka på? Tack för svar!!



Svar på inlägget: Köpråd Saab



Jag har aldrig haft just den modellen men jag vet att om du tänker bygga stereo så går det optiska kablar till alla högtalare. Detta gör det krångligare att byta högtalarna. Det finns säkert någon omvandlare men jag vet inte.


Där har du fel. 08 har nya stereon så där är det inga konstigheter. Har en 08:a själv visserligen en diesel och den har fungerat felfritt i dom 3000mil jag har haft den iaf, rullar drygt 14000 totalt.


03, när dom lanserade den nya karossen, gick dom över till det har jag fått förklarat för mig. Menar du att dom gick tillbaka till vanliga, analoga kablar sedan så har du säkert rätt, jag har inte kollat.


Jobbar med dessa bilar varje dag och jag själv tycker dom är kanon! Lätta o skruva med och ofantligt driftsäkra. "Vanligaste" felen på detta är.. - Fjädrar som brister, oftast fram. - Kärvande bromsar bak / dom har en tendens att slitas fort. - Glapp i stag, typ krängsningshämmarstag fram och "bananstag" i bakvagn. Ibland händer det att bussningarna till krängningshämmarstagen torkar ut o för ett jädra väsen, men de är mest på de äldre bilarna. - P-boxen mellan servopump o motor blir dålig o trycker ut olja ur servobehållaren. Skitsaker egentligen, sen finns det såklart andra fel beroende på motor o så men i överlag tycker jag det är väldigt lite problem med 9-3 SS/SC. Tänk också på att inte endast köra på e85, typ var 4e eller 5e tank åtminstonde med vanlig bensin, annars är risken att bränslepumpen ger sig allt större. Jag hade inte tvivlat


Ja man får dom ju för inga pengar alls nu... Min fars har ju sjunkit 50k i värde på ett år. Exakt en sån du nämner fast 2.0T Han har haft den ute på Blocket i 4-5 veckor nu utan ett enda samtal/mejl, inte ens från achmeed. Så köp den bara om du tänkt behålla den ett bra tag. Kom även ihåg att det är en fruktansvärt tråkig bil


Det blev en Audi A6 3.0 Quattro istället



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka