Köpråd r32 gtr vs Mitsubishi evo 5-6 GSR, RS, TME

Hallå! Går i funderingar på att införskaffa något av dom ovanstående altenativen. Har skolat in mig rätt ordenligt i båda bilarna. Dock aldrig kört någon av dem. Så vad har ni för syner på dessa. För/nackdelar? Reservdelar? Försäkring? (Vet att det skiljer mycket när det gäller det, men att få något hum är aldrig fel) Så ös på med svar ni kan bidra. Mvh Robin



Svar på inlägget: Köpråd r32 gtr vs Mitsubishi evo 5-6 GSR, RS, TME



Vad ska du ha bilen till? Ja måste nog säga att ja tycker evo är väldigt mycket roligare o köra dock va den bra mycket dyrare och försäkra än min R33 GTR.


Förmodligen blir den till allt i början, för att sedan köra steg 1 och jobba sig uppåt. Okej!, försäkringen är väll det som sätter stopp för mycket tyvärr.


Vad har du tänkt ha bilen till baka åka eller köra lite bana, race rakt fram?


Åka till nån bana, lite race osv


Fattar inte varför du byter från en BMW m5 för någon av dessa bilar tror du kommer sakna Beemern ja.. Jag har kört en R33 GT-R och den går såklart väldigt fort men går ju inte köra brett så lätt med pga fyrhjulsdriften.. Samma med Evo.., fördelen med evo är att du kan köra på is-bana med den i vinter... blir lite svårare med en skyline då den förmodligen slår sönder alla möjliga kåpor om du kör på en snövall


Jo, det kommer jag garanterat göra, då detta är lätt den ballaste bilen jag haft både komfort, effekt och allt. Men men, dags för ett nytt kapitel nu. Åka brett är inte tanken med någon av bilarna, lite mer stuk och fort fort är jag ute efter:). Hur går det för dig Lumik med bilar?


På R32 gtr går de ju dock köpa kontroll så du kan skifta till rwd om man vill


Jo, det är ju fiffigt om man vill det. Men jag får se hur det slutar, hur som tror jag inte jag blir missnöjd:)


Skifta till RWD är väldigt lätt på R32 GTR eftersom den saknar mycket i systemet jämfört med R33 och R34. En riktig konvertering är relativt lätt att utföra jämfört med R33/R34. Du står inför ett intressant val. R32 GTR börjar bli en klassiker och priserna på fina exemplar stiger långsamt men säkert. Krisen i Japan betyder att priserna stiger med ca 15-20% och om du letar i Sverige så är det svårt att finna fina exemplar. Det finns en del barnsjukdomar på Skyline GTR och R32an bär på grund av sin ålder fler barnsjukdomar än R34or och R33or. Men det är problem som löst för längesedan med hjälp av eftermarknads delar. Det största problemet som du finner hos icke välvårdade bilar är spruckna toppar/block, detta går att fixa eftersom det brukar vara små sprickor som går att reparera men jag tror inte du vill börja din GTR upplevelse med en motorrenovering. Om du senare börjar leta efter en R32 GTR kan jag hjälpa dig hitta fel, bara att skicka PM GTRens sexcylindriga motor är mycket roligare en den fyrcylindriga i Evon och den är roligare att jobba på också (enligt mig). Ljudet är sjukt mycket bättre än Evons speciellt med ett titanium system. Evon har också sina sjukdomar och det gäller oftast fyrhjulsdriften på de äldre modellerna. Evon är dock mycket enklare att jobba på och mer information finns tillgänglig i Sverige, många hemligheter har avslöjats eftersom bilen såldes i Europa. Det gör billivet mycket enklare. Reservdelar kan vara ett problem för R32 GTR om du inte är bra på att knyta kontakter eller använda internationella forum. Vad säger jag i slutändan? Jag hade tagit R32 GTR om du hittar ett fint exemplar på grund av att den är unik jämfört med Evon som är vanligare, mer "känsla" och själ i GTRen enligt mig, ljudet är bättre, gillar styrningen bättre, chassit är mer välutvecklad och motorn är roligare.






Bra saker du tar upp men ja tycker personligen evon ligger bättre på vögen och är mer rapp i styrningen än va skylinen är. Och skylinen har ju andra svagheter med så som oljekylingen och oljepumpen o en riktigt bra pump är ju inte billig.


Okej Mycke jobbigare att mecka med japsarna oxå! Nää jag tror som dig, du blir nog nöjd vad du än väljer.. är roliga bilar båda säkert Hur de går för mig, ja du... jag går ur högskolan till sommarn, då ska jag söka jobb. Om jag får ett jobb blir det bil, och det blir förmodligen tyskt..


Skulle tagit Evon framför en Skyline vilken dag som hellst Precis som PerfectioneR säger så är den mer lätt meckad samt så finns det alltfler reservdelar än för en Skyline. Beror även på vad du skall andvända bilen till som sagt, det är väl den största frågan skulle jag säga? Evon är optimal för bana om du jämför med Skyline, dock är skyline optimal för drifting om du jämför med Evon..Du förstår - Så det första du skall göra är att bestäma dig för vad du vill hålla på med? Min Evo är uppe på intressekoll då jag fick hjärnsläpp och ville kolla intresset haha, slå till haha


Jag valde mellan evo och skyline, blev det sistnämnda och ja det har varit lärorikt och nu så här i efterhand så känner jag att jag valde rätt bil den passar min körstil och personlighet, r32 gtr känns inte lika plastig som evo, r32gtr är omöjlig att ta miste på och har i mitt tycke mer personlighet och tidlös design än en evo. Dock är det inte billiga bilar att greja med så se till att köpa en med ungefärlig spec du söker, ic, avgas, oljekylning, fälgar, bromsar, motor/turbos, coilovers osv. Men det är vad jag tycker, och jag kan mycket väl tänka mig att skaffa en evo för vinterlek men skulle aldrig ersätta min skyline. Reservdelar tja typ bromsbelägg och sånt är inte så dyrt original, eftermarknads så kostade ex mina framskivor 7200kr paret exkl navet, nismo twin coppermix competition kopplingskit (klarar 770hk) med svänghjul 18000kr i japan prisuppgift i sverige 27k. Har inte ångrat en krona, av detta värt varenda öre men det är bara ett exempel på att det kan kosta lite. och det ska det göra på en sådan här bil. Försäkring: räkna med högsta klassningen, jag är 34år helförsäkrad ger en kostnad på ca: 550kr/mån lokalt försäkringsbolag men andra konkurrenter kommer knappt under 900kr/mån så. Är man ungdom så finns väl ingen övre gräns för vad det kostar. Men man har ju bilen bara påställd sommarmånaderna så det är inte så farligt. Räkna med en bränsleförbrukning på uppmot 1,2.1,5liter/mil av V-power, långkörning har jag lyckats legat runt 0.9


Har dyker det upp "vanliga" fel på R32 GTR som inte riktigt stämmer märker jag. Spruckna block och toppar? Saknar saker i systemet? Svårt att hitta reservdelar? Nissan är ett bra ställe. Beg. finns massor.


Spruckna block och toppar är ett vanligt problem speciellt på hårt körda bilar, kolla upp forum som GTROC och Skylines Australia för mer information. Detta går att upptäcka genom att kolla expansionskärlet på förar sidan av motorn, om du hittar olja där så har blocket/toppen spruckit. Finns även andra sätt att leta efter detta fel men det här är det enklaste. Det jag menar är att ATTESA-ETS systemet i R32 GTR är den första versionen och den saknar vissa delar som finns i R33 GTR och i R34 GTR. R35ans system är den mest välutvecklade av dessa. Om du vill så kan vi gå igenom alla delar som lades till när R33an kom och när R34an kom. Det beror på vad du letar efter. Få tag på en ny R32 original front på mindre än en månad så får du ta över mitt bankkonto


Delade meningar ang dessa bilar, dock har ju perfectionR varit till stor hjälp. Tanken till början är väll en allround bil för att gå på trim sedan. Tack för svaren!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka