Köpråd Golf 5-serien

Tja! Jag sitter och funderar på att köpa en Golf 5 serie. Jag undrar lite om bilen om det är bra bil, vilka fel man ska titta efter. Vanliga fel som sker? Någon skillnad mellan Diesel och Bensin förutom just förbrukningen? Tack!



Svar på inlägget: Köpråd Golf 5-serien



köp golf 6 då istället om du nu har ekonomin till de annars finns de väll inte så mycket o anmärka, riktigt skönabilar


Har tänkt mig nått i 50-65k så då blir det en 5serie. Syrran hade en sådan ett tag som jag körde ett par gånger och den var skön att åka i men som sagt vill gärna veta lite mer om vilka fel de har och annan information som e bra att veta.


Vanliga 1,6l motorn är det mest skottsäkra alternativet. Hur långt kör du per år annars, för om inget annat så är dieselbilarna en trevlig historia också. Vanliga fel är mestadels om det inte är åtgärdat redan att framkant på framdörrarna har plåten blivit utvikt p.g.a. det har blivit isbildning mellan dörr och kaross under vinterhalvåret. Annars är det inga direkta fel på bilen i sig förutom på motorsidan.


Kör väl ca 1-1,5k mil per år så klarar mig med bensinaren. 1.6 FSI motorn är väl lite bättre än vanliga 1.6an? Vad menar du med fel på motorsidan?


FSI motorn är en aningen starkare och mer effektiv men tyvärr mer som kan strula, menade den vanliga 1.6an i inlägget innan. Bl.a. så sotar FSI motorerna då dom är direktinsprutade dock har det inte vart något större bekymmer just på dom små FSI motorerna men grundproblemet finns där redan från start. Sen beror det ju lite på hur långt bilen har gått som du tittar på och hur länge du har tänkt behålla den men som sagt så är den vanliga 1.6an bättre i praktiken gällande driftsäkerhet än FSI motorn.


Jaha. Är det ett vanligt problem hos FSI motorerna? Vad jag har hört så är det väldigt lite krångel med Golfarna


Ingen mer som har något att dela med sig om vad man bör veta när man ska köpa en GOLF?


riktigt Sköna bilar att åka i!. jag skulle säga att köp en 2,0 fsi istället, 1,6 är lite trött! har nyss köt en 2,0 fsi och med 150 hk motor så är det Grymt pigg! den enda negativa jag kan komma på är att den är lite bullrig när man är ute och åker,+ att tanka 95 oktan är inge vidare


Hur stor är skillnaden på bensinförbrukningen på 1.6 fsi kontra 2.0 fsi? Jag är ute efter billigare förbrukning därför vill jag köpa mig en Golf alternativ A3a...Annars hade jag behållt min Mondeo då den funkar bra. Din golf e riktigt fin iaf






Ja hans golf e riktigt fin, eller menar du min jag snittar 0,85 med 6 vx Automat. 0,65 skulle jag tippa på att 1,6 Manuell drar på landsväg iaf!


jag menade din men hans är det inget fel på heller haha


Aha.. tack så mycket:) Men ska du ha en billig golf så satsa på 1.6 Eller eventuellt ett diesel? 2.0 drar jue dock inte så förbaskat mycket heller. Sen några extra ponnysar under huven ser jag som ett + när man ska köra om:)


Rost mellan dörrar och skärmar fram som ovanstående skrev. 1,6 är lite slö, men perfekt brukis. och den vanliga 1,6 håller helt klart bäst. rost i instegen är också vanligt. hade även rost på bakskärmen på min. elfel hade jag också eftersom hö dörrkista var felande.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka