Köpråd: Audi A4 Quattro (B6) 1.8T

Tjena Garaget, första inlägget här! Jo så här ligger det till, jag är på jakt efter en Audi A4 Quattro och tänker mig modell B6 (2001-2004) med 1.8T motorn då detta är det enda som är inom min budget på 60-70 000. Jag kör mycket i Norrland och utan fyrhjulsdrift så blir det inte bra helt enkelt. (Och ja jag vet att Audi är ett dyrt märke men efter att kört Audi i ett par år, äldre modeller, och provkört en B6 Quattro så kan jag inte slita mig från en Audi A4 ) De bilar jag tittat på i min prisklass har gått runt 18-21 000 mil, är det mycket för en A4:a? Klart, 21 000 mil är 21 000 mil, men är dessa 1.8T motorer driftsäkra och hur mycket tror ni bilens olika lager, styrning etc. slitits? Och en sista fråga, 1.8T motorn med 163 hästar eller 1.8TS motorn med 190 hästar? Vore otroligt tacksam för svar! /Mvh Patrik



Svar på inlägget: Köpråd: Audi A4 Quattro (B6) 1.8T



Köp köp, Audi e bra skit


Även jag är på jakt efter en A4 Quattro (B6), så jag hoppas folk fyller på med lite matnyttig info!


+Quattro(torsen) på vinter är superskönt då andra bilar med RWD bara står och slirar +Mycket högre kvalitetskänsla än andra bilar +Relativt enkla att skruva med själva jämfört med nyare bilar +Helt okej stereo även som orginal +Billig försäkring +Går att köra billigt då det är en liten motor och ingen stor V8 +Lätta att skrämma lite extra liv i då det finns mängder av trim och hela uppgraderingar i form av nya turbo kit -Står högt i pris -Tidigare ägare kan ha följt långlife intervallet för oljebyten(istället för byte varje år)


Short-life menar du va?


köp även fast dom rullat ett tag så har man ändå kvalitetskänslan av att det är en bra å välbyggd bil kvar. annars så kan jag bara instämma med damn_fast!


Tack så hemskt mycket för alla svar, fantastiskt forum!


Framvagnen är bättre på modellerna som du kollar på iaf. Ang chip så är det inga problem och personligen så hade jag köpt en 163hk och chipa den istället för att betala hutlösa pengar för en 190hk


som det skrivs ovan. för att en 163hk är säkerligen inte lika hårt körd och eftersom den har haft ett lägre effektuttag i dessa cirka 21000mil bör den inte vara lika sliten maskinellt som en 190hk. trevliga bilar. passar även på att tipsa om en i mitt tycke ngt trevligare AUDI för mindre/liknande pengar A8 4.2 -97/-98 då har du 299hk och väldigt fin komfort. den är inte mkt dyrare att äga än en A4/A6 då den delar många slitdelar med de andra koncernsyskonen. eller varför inte en Passat V6 syncro/4motion, delar teknologin med A4 fast med ett större baksäte och den trevliga råstarka AUDI 2.8 V6 30valve.


Köp men satsa på en tsq om du hittar en. Förstärkt i 7 (?) delar jämfört med en 163. Typ turbo och koppling. Min har varit chippad och avgas bytt på i ca 10000 mil nu utan ett enda problem utom tändspolar då( läs nedan) Viktiga saker att kolla på är tändspolar om dom inte är bytta så kommer dom antagligen att gå sönder förr eller senare men är den servad på auktoriserad verkstad så byts dom av goodwill. är jädrigt nöjd med min känns inte som den är en 04 utan nyare.






Ska inte vara några problem att chippa en bil som har gått så långt. Mycket beror på hur utslitna slitagedelarna är som tex. koppling och motor. Modellen med 163 hk har en K03 och modellen på 190hk har en K03s som klarar högre effekter. Mitt råd är att satsa direkt på modellen med 190hk.


Även har 190hästaren (BEX) stöddigare stakar och andra kolvar och som nämnt Ko3s samt kraftigare koppling. Så satsa på en 190. För chippar du en 163:a så kommer du ju upp i 190ins standardeffekt men med försämrad hållbarhet.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka