Jämförelser Mazda 3 & 6 MPS, RX-8, Crossfire v6, 350z

Tittar lite på att byta bil nu. Har kollar på ovannämda modeller.. Tips och förslag på vilken som är bättre än den andra? Croffire har ju nackdelen att den är 2 sitsig, rx-8 har wankel motor (dricker mycket), 350z gillar jag med ligger dyrare i pris & vet inte mycket om den, är det bra kvalité? vanliga fel? MPS gillar jag också



Svar på inlägget: Jämförelser Mazda 3 & 6 MPS, RX-8, Crossfire v6, 350z



Crossfire är en Mercedes SLK 320 av första generationen under skalet. Kan va bra att veta


Just köptrådar om Rx-8an vet jag att det finns en uppsjö med här på garaget.org, men vill du ha en FAQ på bilen samt faktiskt bränsleförbrukning av ägarna själva kan jag rekommendera dessa två trådar på Svenska Wankelregistret: FAQ - Rx-8 Rx-8 Bränsleförbrukning Rx-8an är en mycket trevlig bil, låt inte några extra deciliter avskräcka


crossfire är inte riktigt aktuell längre, har hört att det inte är så bra kvalité. däremot är rx-8, MPS, civic typ R, s40 T5. Är väldigt sugen på rx8 men känns dumt när den dricker så mkt. kör mest stadskörning också. när någon bilfirma får in den skall jag ut och prova den,.


Jag hoppas att någon kan svara om Mazda 6 MPS, som jag också är sugen på. 4WD, 260 hk(300 om man chippar) och ett väldigt normalt yttre borgar för en sleeper av stora mått.


samma här. har inte hört alls mkt om den. ska prova den så fort jag får chansen


Vill du provköra en råtta kan du kolla på SWR om någon användare bor i närheten av dig så kan du provköra där, slipper du säljarsnacket också


Klart du ska köpa en RX-8. Bästa bilen som finns! Det finns flera trådar här på forumet om den. Jag har själv skrivit i flera. Leta upp dom och läs så kommer du inte att tveka.


Tjena är ingen expert på bilarna i fråga men sambon har en 6 mps.. Den går riktigt bra för vara familjebil. Bra väghållning, snygg och snabb. Lite tråkig invändigt men mitt råd är att provköra en sådan. Jag blev överraskad iaf när hon köpt :-)


PRovade en mazda 6 MPS igår. riktigt imponerad. nu vill jag bara prova en a3 3.2 v6 också samt en mazda 3 mps.






http://www.swr-motorsport.se/ ? eller vad menar du ? råtta ?


Kul, kan du utveckla lite? Vad var bra, vad var dåligt? Kvalitetskänsla? Tyst kupé? Bekväma säten? Bra stereo? Bra utrymme fram och bak? Bra sikt?


Har inte orkat läsa igenom hela tråden, men har en Mazda 3 MPS -07a till salu! dra iväg ett brev till mig om intresse finns så berättar jag mer!


Hej. Tyckte den var mkt rolig att köra. kändes som det var minst lika bra tryck som i min bil, (audi TT chippad till 270hk). Jag kan inte påstå att den var tyst. det mullrade ganska bra ur avgasröret, körde inte så långt på motorväg. Det är inte direkt något jag prioriterar så mkt. Bilen kändes rolig och jag fick känslan av att det är bra kvalite. Det var mycket kraft på låga varv och turbon matade på bra över hela gaspådraget och inte bara på ett visst varvtal. Sätena var bra och ljudet var helt okej. Man fick dock inte riktigt racing känsla i kupen. Utrymmet var mkt bra. bra plats där bak & där fram. hyffsat snygg innuti med ett litet minus för ratten.


Ok, tack för svaret, vet du om det var originalavgassystem på den du körde? Var den hård och stötig eller mer komfortinriktad?


Jag tror det var ett originalsystem. det såg ut så bakifrån iaf. Den var ganska behaglig att köra.


Har själv en 6mps, byt avgassystem och luftfilter så andas bilen betydligt bättre! Och kör en inviduell motoroptimering om du vill få ut lite fler kusar. Inte nåt billigt "chip".då det kan göra mer skada än nytta... googla mazdaspeed /mps6 så får du lite mer info om modellen samt köpråd osv på engelska forum.. Jag anser att bilen har en bra fyrhjulsdrift,dock så är inte kupén den tystaste men det kansKe du kan leva med :)Riktigt rolig bil för pengarna.. Och som du säger det är en riktig sleeper: ) ursäkta att det blev lite luddigt skriver från mobilen!


Kanske var lite väl inbiten entusiast för en stund och inte insåg att alla inte kopplar samman SWR med Svenska WankelRegistret.se och "råtta" som en synonym för Rx-8 Hoppas det är tydligare nu i alla fall!


Var själv inne på en mazda 6 mps, sen av en ren händelse så prova jag en golf mk5 R32 och jag var fast! Provat många 6 mps och r32 och golfen är så mycket bättre! Går inte o jämföra, kvalité, kör känsla, motor/drivlina, Har du inte provat en r32 så gör det, och dom är rätt bra i pris nu med!


Tack för infon, har kollar rätt mkt i forum om rx8 och även läst svenska wankel registret



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka