Köpråd: Förstabil all around.

Sha! är i skrivande stund 16 år och tänkte till hösten börja skruva bil då jag gjort så mycket med mopeder och börjat tröttna och börjar änden fordon så vill ha en egen att ha praktik på. Vill ha en BILLIG bil. max 20k för den när jag köper den. gärna mindre. Ska gå fint att lära sig drifta med. alltså bakhjul och lätttrimmad motor som går att klämma ut iallafall 200 hästar. ska gå att glida med och använda som bruksbil i övrigt. alltså en bil som går att lära sig drifta med men som även går att glida med och ser fin ut har funderat på många. är inne på en e36 som är lätta att få snygga men vet ej hur dom är att få driftbara och hur lättrimmad motorn är. 320 antar jag att det blir isåfall. volvos, fordar undanbedes... någon som har tips? ni har mer erfarenhet än jag då jag inte har någon erfarenhet alls.



Svar på inlägget: Köpråd: Förstabil all around.



E36 är nog inget dumt val! kör på en 325 eller ngt sådant, man får inget jättefint ex. för 20 eller mindre men har du allmän meckvana så bör de inte bli ngt problem heller


som tidigare inlägg så kör på 325/328.. Har en e36 coupe 320a, inget att hänga i granen, cruisar på sommaren, och leker på vintertid, räcker got och väl för mig!


En BMW 328i E36 (193hk) kostar inte mer i drift än en 320i om man bortser från försäkringen att försäkringen skiljer för en del. Inte heller förbrukningen är högre, tvärt om dricker en 28i mindre än en 20i i många lägen eftersom den är högre utväxlad och slipper anstränga sig lika hårt. Dock har motorn ett lite speciellt insug, strypt kan man nästan kalla det även om det inte är helt korrekt, och därmed ger ett insugsbyte en riktigt hyfsad effektökning ensamt. Och det finns fler enkla knep, bland annat att montera ett grenrör från en M3. Gör man rätt och sedan mappar motorn har folk fått ut upp emot 220hk på bakhjulen med M52B28 som motorn heter, vilket tyder på cirka 240hk i motorn med 10% förlust i drivlinan. Anledningen till att BMW "ströp" M52B28 på det här viset tros vara att dom ville ge motorn mer bottendrag och särskilja den från den klassiska BMW-sexan som brukar behöva lite högre varv för att vakna till 100%. Därför trivs en original 328i bättre på låga och mellanvarv än riktigt höga, gör du ovanstående ändringar får du däremot fram den typiska BMW-karaktären där motorn drar glatt hela vägen till varvstopp. Det ligger förmodligen en del arbete bakom dom bilarna, men över 200hk bör du komma med enkla medel. Modellen fanns även med en diffbroms som tillval vilket inte är helt fel om du vill undvika att endast ett hjul spinner. Dock är dom riktigt pigga original, jag var aldrig särskilt sugen på att trimma den 328i jag hade en för ett tag sedan utan det hade känts onödigt. Så en 328i är värd att överväga, jag tror du får ut mest motor för pengarna i E36 med den varianten faktiskt. Håll dock koll på skicket, när motorstarka BMW´s sjunker i pris brukar den kategorin ägare som hellre buskör än sköter sin bil bli intresserade och det finns många slitna exemplar!


Required, har du någon erfarenheter av 850ia med v12a? Tänkt mig skaffa mig en sådan, dock osäker. Skiljer det stor driftkostnad osv mellen e34 540ia och e31 850ia. Har hört att reserv delarna är rätt så dyra på 850i... Kan gott intyga att 320i är rätt så törstig. Dock så har jag en automat på min, får blanadkörning 10.5-1.1L mil, på 50% lands och 50% stads rätt korta turer (C 1.5Mil ), . Kör förra veckan 10 mil, 40% stads 60% landsväg fick ner till 0.85L-0.90L mil..


Så bli inte blind på försäkring och Skatt.


Bara..nej. Lägg på mer pengar och bli mera mainstream, köp en Nissan S13-S14 och hoppas på en oljekylare är monterat sen är det bara o köra på..pengar är väl minsta problemet? Innan man ens har körkort är ju siffror ALLT. 200hk är inte lite, speciellt när man har färskt körkort..


Jo sant, sen får man inte glömma sin prövo tid, sabbar man den så är det väldigt trist.


jo, men där jag bor kör jag ju såklart vanligt men är ofta ute på landet där varken poliser eller befolkning finns. sen har vi flygfält i stan som man kanske kan köra lite på jo, prövotiden vill man ju klara av.. hur lång är det nu igen? 5 år? jo, det är klart man vill ha så stor motor som möjligt. bilen jag övningskör i har ca 190 häst så jag kommer ju vara van att köra med det. Frågan är hur stor skillnad det är mellan en 325 och 328? eller jo, 0,3L men rent effektmässigt för om jag kollar så finns det ju bra mycket mer e36or med 325 som det inte är skyhögt pris på


http://lmgtfy.com/?q=k%C3%B6rkortsporta . C3%B6votid






Men vafan..har inte det där dött ut än. Det är 2 år..


Low: Svarade via PM! P-K: När det gäller prestanda är skillnaden klart märkbar mellan 325i (192hk/245Nm) och 328i (193hk/280Nm), bara som en jämförelse skiljer det 0.7 sekunder mellan 0-100km/h men även i andra intervall skiljer det. Vridet i 28i är väldigt mysigt faktiskt, men tider är inte viktigt om du frågar mig utan körglädjen och den är densamma i bägge. Fördelen med en 328i är just att den relativt enkelt går att få mer effekt ur, det går inte med en 325i på samma vis. 28i har samma växellåda som M3 3.0 dessutom, det är värt att nämna i alla fall. Men jag hade dock hellre köpt en fin 325i än en 328i som "bara" är ok om du förstår hur jag tänker.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka