CRC invändig motortvätt, vilket värsting medel!

Tja, såg att massor använt CRC engine flush och tyckte det var dunder bra mot tickande motorer och det är bra och få bort lite avlagringar och sånt, det blir ju en del på 20 tusen mil så jag köpte en sån där tänkte prova. Hällde i medlet, höjde tomgången till 1500 varv lät stå i 10 min, hällde ut med gamla oljan, lukta satan, bytte filter och olja och starta, det rök vääldigt mycket. Tog en liten provsväng och värmde bilen tänkte om det var lite medel var nånstans bara, men icke, blev bara värre till slut rök det så mycket så jag rökla en hel gata haha. Skönt och hittat felet på bilen iaf, kände direkt på turbo när jag kom hem, den var inget glapp som tur var, utan det var ventiltätningarna som gett upp, Dom tålde inte detta super medel, var starkt men effekttivt Så har du en motor som du vill rengöra? Då är mitt tips att den inte ska va många år och lite sliten, funkar nog bra på bilar som stått länge typ som är fräsha, eller gått många mil på kort tid. Tisdag åker nya ventiltätningar dit iaf, får se hur mycket jobb det är och byta...update kommer !



Svar på inlägget: CRC invändig motortvätt, vilket värsting medel!



Du måste haft bra med otur har haft det i min 850. Inte oljerök alls


Nja bilen har dragit lite olja även fast jag bytte turbo, så förra tråden ang att byta turbo är inte längre aktuell, Den rök inte vid påfrestning bara när man släppte av och motorbromsa, då sa mekonomen verkstan att det var ventiltätningarna, sen rengjorde vi motorn och då blev dom fri från allt slam och klägg, dom var inte färska på långa vägar innan så det bara byta så allt är fräsht. Vanlig sjuka på alla 850 över 20 tusen mil att dom ryker lite


Okej. brukar börja med tät oljesil och fälla. Sedan så går dom flesta tätningar i motorn. Det störta felet just med våra motorer är för dålig vevhusventilation ifrån fabrik. Därav brukar dom som renoverar fräsa upp det.


yes vevhusventen är en skit konstruktion...även på saabarna....Jag lämna in den i somras stressigt hade inte tid skruva så dom tog bort tråg, rengjorde oljefälla och allt runtikring, bytte olja och filter, gick på 3 tusen det var billigare än normalt sa dom Sen 2 månader senare plocka ja bort allt iallfall och börja tvätta och kolla haha....Byter man olja 500e mil och rengör oljefälla en gång varje vinter är det inga som helst problem, kör man däremot 2-3 tusen mil med samma skit olja, korta sträckor och sånt, då trycker man packboxen via motor och låda, och täpper igen vevhusventen. Synd man inte hade 38 tusn då hade ja gärna köpt din...vill ha en sedan också.


klart du ska ha en sedan också



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka