Hur laga stenskott i front (plast)

Jag har en Passat 3B -97 som har fått sig en rejäl käftsmäll av en sten i fronten över nummerplåten. Fronten är ju gjord i plast av något slag och lacken är sprucken och en bit har flagnat bort. Hur lagar man lättast detta? Ska man använda spackel, plast eller vad är det som gäller?



Svar på inlägget: Hur laga stenskott i front (plast)



Är det abs plast eller "vanlig" plast?


Det har jag tyvärr ingen aning om. Det är en originalfront. Någon kanske har svaret?


De flesta har nedre delen på kofångaren(spoilern) i abs plast vilken ofta är svart/obehandad.


Där jag har ringat in med rött är skadan. Längst ner i fronten är det ju svart plast. Vet dock inte vad det brukar vara i överdelen...


Nej det där tror jag inte är abs, listen tror jag däremot är abs men den kanske bara råkade komma med i ringen. Anledning till att jag undrar om det är abs eller inte är för du kan inte plasta på abs av det jag lärt mig iallafall. Men som sagt så verkar det inte vara abs där du ringat så jag hade köpt polyester och glasfiber nät.


Ringen blev lite stor, listen är inte med. Den ska visserligen bytas ut också, men det hör inte hit Det är den lackade plasten mellan list och lyktan/grillen. Hur går det till när man lagar? Det har ju fått sig en rejäl smäll så det är delvis hål men även lite utbuktat/sprucket.


Om det var jag som hade lagat så hade jag tagigt bort den trasiga plasten. Alltså typ sågat bort där sprickorna och bucklorna är och plastat dit ny. Nu vet ju jag inte hur det ser ut och jag är ju inget proffs på detta men såhär har jag gjort och så hade jag gjort om jag skulle göra om det också


Får försöka ta en bild på skadan så ni ser.


Det låter kanon



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka