Värmepistol + plastlister = som nytt??

Tja, Hörde ett påstående under veckan som jag aldrig hört förut, man ska kunna köra med värmepistol över plastlister för att få dom att se ut som nya, stämmer detta fenomen? Mvh Thunderstruck



Svar på inlägget: Värmepistol + plastlister = som nytt??



Vissa kan du ja. Jag brukar göra så blir otroligt bra


Ok är det nån speciell teknik du brukar köra med, avstånd, hastighet med mera, antar att man tvättar av dom först o håller bra med avstånd?


Tvätta dom är bra annars så blire kasst bakom skitet. Jag är en "stressad" person så jag kör nära och snabbt. Dock inget att rekommendera när man ska prova Noterade det efter lite för nära och smälte plasten. Se bara till att du försöker hitta ett bra sätt för dig. Man ser snabbt om det blir flammigt och det ser inget vidare ut. Så jämnt och noga så kommer det bli skitbra ^^


http://www.garaget.org/forum/viewtopic. . 50&p=1


Bra länk där, är dock fortfarande inne på värmepistol, tar man bort listerna och kör dom separat från bilen eller vad? tänkte att jättemycket värme är väl kanske inte så bra för lacken i sig..


annars så finns det ju bumper-shine som funkar skitbra


Ja, i ett par veckor om man har tur Video med värmepistol: http://www.garaget.org/video/bk59xu2km9na Kolla hur fin plasten blir vid 0:32 ungefär.


kör bara, du hittar rätt teknik efter någon minut. Har bara kört på stötfångarn fram o bak. gick inte o bleka mina sidolister utan dom började bubbla så dom sket jag i o körde på med medel istället.


den jag har håller sig nästan en månad





hahah men värmepistol så hållde sej mitt i ett år.


Ett tips är att träna på plastmattorna i bilen (om man har) om man känner sig osäker i början och inte vill förstöra bilens yttre.


Jag gjorde mina bumpers svarta igen med varmluftpistol idag. En audi 80 från 87 som aldrig blivit putsad i bumpersen . Det var första gången och det var busenkelt att göra det. Du behöver inte alls oroa dig bara du är försiktig har tålamod och är noggrann. Resultatet blev över förväntan! Inte så mycket som en svettdroppe eller sillmjölk till skillnad från polerande och putsande! Lycka till!


Bara en tanke, vad händer om man gör det svart med varmluftpistol och sen förseglar med klarlack? hmmm nåt att testa kanske?


Tror det som händer om du kör klarlack över dom är att du efter ett tag får gråa plastlister under klarlacken då med ett ännu större bekymmer att göra dom svarta igen, men det är bara vad jag tror


Jag misstänker lite detsamma. Men vill gärna tro att det förseglar och håller det svart Det är en vacker tanke haha


Radergummi (suddegumm) har jag hört folk använt


den varianten har jag inte hört förut! måste testas!


Jag åberopar ansvarsfrihet, testa på!



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka