Vågar man ? Biltvätt på macken.

Som sagt, vågar man köra in bilen i biltvätten på macken? tänker mest på borstar och liknande som enligt rykte kan ha sten/grus mm fast i sig och orsaka fina repor i bilen. Tänkte i så fall ta statoils guld program med bland annat vax osv, kostade knapt 40 kr mer än deras billigaste program. Sen undrar jag vilken skyldighet macken har om min bil skulle bli skadad under tvätt, som tex att en borste sliter av en vindrutetorkare eller om maskinen orsakar repor eller andra skador i lacken. MVH



Svar på inlägget: Vågar man ? Biltvätt på macken.



Repor? ja dyrt? ja rent? nej mackens skyldighet? skyll dig själv


Ska du köra automat tvätt så leta upp en utan borstar.


Dom har ingen skyldighet alls.Sen återanvänder dom vattnet och nu på vintern blir det ju " saltvatten"


179kr för en tvätt tycker inte jag är dyrt då det kostar 120 / timme i gds hallen + alla kemikalier mm, visst blir det bättre om man gör det själv, men har inte tid att stå in en GDS hall och gnida på bilen när den endå kommer vara skitig två dagar senare. Vill mest få bort saltet iförsig så det kanske inte spelar någon större roll.


Repor definitivt. Synd att du inte gjorde inlägg i fredags så hade du kunnat se hur jävlig en bil som levt i automattrvättar kan se ut. Har lagt hela helgen på att få morsans nyinköpta Civic i bra skick igen. Det är en mörkblå och lacken var helt grådassig av alla tvättrepor från automattvättar. Visst det blir inte så av en gång men jag avråder dig starkt från automattvätt.


Får köra GDS hallen då, känns så jävla segt att lägga ner en timme på att tvätta bilen så blir den skitig efter ett par dagar endå med allt jävla salt dom ska envisas med att ha på vägarna : (


Är du rädd om bilen skulle jag inte göra de allt för ofta. Jag tvättar alltid bruks bilen i automat tvätten. Känner att de inte är värt att lägga ner tid på den. Det är ju upp till var och en.


Gört bara i nödfall och bilfan blir aldrig så ren som en handtvätt aldrig värt pengarna


Nej för fan det blir inte bra... Leta upp någon "bilhandtvätt" som tar max 200kr för en utvändig tvätt. Vet ett par i Göteborgs området som bara tar 50kr för utvändig tvätt. Men man får vad man betalar för.





borstarna förstör bilen en vän te mig körde in sin escalade tror jag det var den var rebfri innan tvätten men såg ju fan ut efteråt


Har du en skitbil slit&släng, vinterbil eller en bil med redan dålig lack kör bilen i en automattvätt Har du en fin bil som är värd att vårda kör handtvätt dock ingen garanti på att slippa repor men risken är 99% mindre


De gjorde ett test i ett brittiskt motorprogram förut, och jämförde några olika tvättmetoder. De kom fram till att gemene man bör köra automat tvätt, för att de oftast orsakar fler repor när de själva tvättar. Dom kanske räknar med att det är tjejer som ska tvätta bilen första gången, men ändå. Tvekar på att automat tvätt är så dålig, jag har då aldrig haft några större bekymmer. Kört en 6-7 gånger bara iof men, känns som överdriven rädsla. är bilen äldre än 5år kör hårt skulle jag säga.


Jag jobbar själv på Statoil och vi har en av de modernare tvättarna. Kan säga såhär, en automattvätt kan ALDRIG bli lika ren som en manuell. Dock om jag hade en gammal 240 eller liknande så skulle ja tvätta den i automat då det kanske inte spelar så stor roll. Dock blir det inte så mycket skador som alla säger att det blir. Vi kanske har 2-3 skador på 3000 tvättar. Men om du är rädd om bilen så åk till en GDS-hall!


Då har du inget lacköga, lr har sett i ordenligt ljus vad automattvättarna gör med lacken!


håller på med bilar varje dag som är helt upp repade i lacken av automat tvätt. synd att se en bil ifrån 2010 gått 2 tusen mil och ser ut som 15 år i lacken och gått 40 tusen mil. mitt råd spara pengarna och handtvätt för en mindre peng eller lämna i väg bilen för tvätt. ska man vara noga så handtvätta man bilen en gång i veckan=)


Det går att vrida och vända på det här med automattvättar i all oändlighet om man vill vilket som passar en själv får man ju avgöra själv med tanke på tidsåtgång, tillgänglighet och pris. Eftersom jag själv uteslutande tvättar med det programmet som trådskaparen efterfrågar så kan jag ge ett någorlunda svar på frågan. Är inne på mitt 4e år med bara automattvättar och bilen ser lika bra ut i lacken som dagen jag köpte den, bör tillägas att den lack behandlas 1 gång per år och resultatet skulle bli helt annorlunda utan lack behandlingar dvs matt och repig lack. Vattnet återanvänds inte på den stationen jag använder hur det är på andra ställen vet jag inte, man får helt enkelt fråga dom på macken. evt skador ersätts av mackägaren om dom orsakats av maskinen. Mvh Hamilton


Om det är saltet du vill ha bort så kan du väl köra in i en sådan "tvätta själv depå" typ Clean Park och spola av den ! Kostar inte mer än 40:-


Även om bilen gått 0mil och stått i ett garage sedan köpet?


Jag har kört i Gör det själv hall hela vintern nu, går på ca 100kr varje gång och då får man göra allt själv och se till att det blir rätt gjort, kan ju även passa på att städa ur bilen invändigt och fixa med diverse motor relaterade saker.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka