Frågor om lackskydd och vax

Många kommer säkert sucka när dom läser detta Men sökt igenom garaget efter svar men hittar inte just det jag söker. Så här kommer frågan vårdar mina bilar nästan ovanligt mycket så är det stora frågan vax eller lackförsegling i många diskussioner står det vax och lackförsegling gör typ samma jobb som låter underligt men kan acceptera det. Så säger vissa här på forum tvätta bilen försegla den och vaxa för bästa skydd har aldrig gjort det så för på flaskan står det vaxa först o sedan försegla så märker ni någon skillnad i hållbarhet mellan 1 bara vaxa 2 bara försegla 3 mixa dom 2 ihop ev 4 vända på det som jag nämnde försegla först o vaxa efter är bara smått förvirrad av alla medel där ute. Och helst inga inlägg nu om lämna in den till mrcap mm utan detta handlar helt om göra det privat. och sista jätte många säger gör inte lackförsegling hemma lämna bort de till proffs Men vad kan hända ? klart jag köper enklare förseglingar för 200-400kr Men har ju gått hur bra som helst så ser inte vad folk är rädda för.



Svar på inlägget: Frågor om lackskydd och vax



Visst finns det riktigt många medel, men att göra en lackförsegling privat så är ett garage ett måste då bilen blir stående i 12-24h beroende på om du ska ha ett eller två lager. Vad som kan hända? att förseglingen inte funkar är det jag vet iaf, och då har du stått helt i onödan. Förseglingen skyddar längre än vad vaxet gör och beroende på olika lacker så förekommer inte repor lika ofta, nu snackar jag om mikrorepor. Att de skriver att man bör vaxa först antar jag är mest för att få en så klinisk ren yta som möjligt att jobba på, då man applicerar lackförseglingen. Men vi som arbetar med rekond har ett medel som gör ytan kliniskt ren istället för vax.


ok tack om du skulle lackförsegla privat hemma i garage hur skulle du göra då vaxa och sedan försegla eller vända på det ? om det nu gör någon skillnad


1. TVÄTTA NOGA 2. Torka av bilen 3. Polera bit för bit av bilen. Torka av polermedelt vartefter 4. Lackförsegla med t.ex. Fireglaze. Låt härda. 5. Torka sedan av Fireglaze efter några timmar. Om du vill och orkar så kan du lägga ännu ett lager Fireglaze för längre skydd. Torka sedan. 6. Kleta på lite däckglans. 7. KLAR. ALDRIG ALDRIG vaxa först och sedan lackförsegla. Lackförseglingen fäster INTE på en vaxad yta!


ok tack för det svaret Det komiska är när man läser på en billigare lackförsegling i detta fallet Turtle lackförsegling http://img.skruvat.com/img/seab9509/sea . arge_0.jpg Så står det om du vaxar vänta 2 timmar innan du lackförseglar så enligt dom verkar det ok och vaxa före man förseglar.


Deras produkter är rakt igenom totalt skit. Flashiga förpackningar, och mängder med dyr marknadsföring har gjort att dom har skapat sig namnet.... Men produkterna är riktigt dåliga och rekommenderas inte av "proffs" till någon alls.


Vaxa aldrig innan en försegling då lacken bör vara helt ren från polermedel och vax för att förseglingen ska "fästa" ordentligt. En vaxning kan med andra ord försvåra lackförseglingens vidhäftning.


låter logiskt att de inte fäster Men nu är det gjort så får sitta så länge det sitter även om vi pratar skit produkter är det någon ide o vaxa efter lackförsegling ? Ex mr cap säger ju att man får inte vaxa eller ens tvätta med starkare shampoo efter deras behandling Och frågan som alla ställer sig är det värt och lägga på ett dyrt lackförsegling privat kollar på Fireglaze lackskydd som jag har hört att många talar gott om Men för nästan 400:- måste det ju verkligen vara värt det


Hoppas du inte har polerat, vaxat och lackförseglat sedan du skrev sista posten i denna tråden? Ett seriöst arbete tar 5-8 arbetstimmar.


Anledningen till att du bör undvika att vaxa efter att en lackbehandling är gjord är främst pga att många vaxer och vaxpolisher kan innehålla slipmedel och lösningsmedel som nöter på lackskyddet. Ser man till hur många bilar en flaska fireglaze räcker till så blir det inte så dyrt i längden. //Chrille





ne enkelt la på o tog av utan maskin om det var så du menade vanligtvis när jag gör en bil tar det 11-12 timmar men det är från start till slut med verkligen allt


ok Tack så mycket för alla svar Det ser nog ut som jag får köpa lite bättre vaxer och hålla mig till det 2-3 gånger om året



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka