Hur rostskydda bilen undertill?

Hejsan! nu har jag stått och slipat i några veckor! Och har äntligen fått de någorlunda plåtrent undertill. Är helt ny vad de gäller bilar, så har lite frågor. Vad är de bästa/prisvärdaste att skydda bilen under till med? Då menar jag något jag kan göra själv här hemma. Jag har tillgång till en halvstor kompressor hemma, Vad för trycklufts saker bör jag köpa till denna så jag kan sprutmåla? Vart köper man färg till detta? Hoppas ni kan hjälpa en nybörjare! //Mvh Simon



Svar på inlägget: Hur rostskydda bilen undertill?



Är detta 2 olika frågor eller hänger de ihop? Menar om du tänkt sprutmåla under med kompressor? Eller om du menar att måla under och måla annat med kompressorn?


Ja de vart lite konstigt där, förlåt!, Nej ville bara påpeka att jag har tillgång till en kompressor om detta skulle bli bättre att måla med! Men första frågan är, vad ska jag måla med, vad skyddar bäst och vart köper jag det? Andra frågan är, vilken utrustning bör jag skaffa till kompressorn för att genomföra detta? Mvh Simon


Jag skulle nog inte använda mej av kompressor till att måla med underredsmassa. så vida du inte har plockat isär hela bilen å du bara har skalet kvar. man vill ju inte gärna ha detta på andra saker. Köp en tjockare under redsmassa eftersom det är plåtrent nu. finns lite överallt. mekonomen, biltema, jula mm och pensla.


Tackar!, Allt är bortplockat från bilen, motor, växellåda, hjul. Ja hela kittet. Okey får åka och kolla. Ska man dra på någon form av Zinkprimer först innan underredsmassan?


Ja det är väl att föredra. Ju mer rostskydd desto bättre.


Köp en stor pensel och rostskydd på biltema, lyft upp kärran o pensla för fulla muggar, funkar kanon. Mvh



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka