Polera röd bil med enkeltrissig polermaskin

tja! jag ska polera bilen och ja har fått låna en kompis enkeltrissiga maskin, men ja vet inte om ja borde använda något grövre medel för att på upp glansen. bilen är inte matt i lacken men dock lite rosablek på backspeglarna och 2 typ lister bak uppe på taket vid bagageluckan. ska ja använda rubbing där för att få fram de röda igen eller borde ja bara polera upp de? Sen är det väldigt mkt tvättrepor på bilen och finns en del små repor.. vill hellst få bort så mkt av de som möjligt utan att använda för grovt medel. Vänster bakdörr och bakskärm på bilen är i lite fel nyans eftersom framskärmen och förardörren är bytta en gång, så hur ska ja göra där? tacksam för svar och hjälp och massa tips!



Svar på inlägget: Polera röd bil med enkeltrissig polermaskin



Använd någon typ av rubbing/cleaner och sedan ett lager polish eller vax. Att bara använda polish ger inte lika bra resultat.


Går att få det riktigt bra med en enkeltrissig polermaskin men köp inga mackmedel! finns bättre.. se här tex: http://shop.bollnasbilvard.se/menzerna- . c-439.aspx då har du dom medel du skulle behöva. sen köper du till ett lackskydd till det där


Aero T16: något medel du rekomenderar isf? martinn: innerbär det attt turtle wax och sonax och autoglym är mackmedel då?


Japp det är mackmedel.. går att få tag i "proffsprodukter" om du beställer via internet.. Edit: autoglym är ju den som är bättre av dom där.. det går att få riktigt bra resultat med deras medel


har använt autoglym innan och tycker det är riktigt bra produkter för vad de kostar. och ja ska ju som sagt polera en volvo så ja tänker inte slänga ut pengar på polermedel som används på porsche mm :p här hittade jag något som kanske kan vara bra att börja med? http://shop.bollnasbilvard.se/autoglym- . c-529.aspx sen efter det http://shop.bollnasbilvard.se/autoglym- . c-529.aspx


ja autoglym är hästvägar bättre än turtle och sonax ialafall så kör på autoglym!


Har polerat många bilar och använt mig av sonax och autosmart. Fungerar helt okej för mig. Har nu köpt några hagmans och turtle lite billigare som jag tänkte prova istället för sonax. Jag själv skulle inte bry mig om att börja beställa bilvårdsprodukter då "mackmedel" fungerar tillräckligt bra och är enkelt att få tag i om det gamla tar slut.


så bra då men kolla gärna dom ja länkade i inlägget innan och säg om de är bra?


känner faktist lite så ja med.. ser inte någon större mening av att beställa riktigt bra produkter eftersom ja inte är någon proffisionell rekondare





Börja med en grovrubbing/mediumrubbing till en början beroende på hur risig lacken är. sen städar du med en polish och lägger på lackskydd/vax.. Brukar gå att få ut en nyansskillnad rätt OK när man polerar.. men man får ingen superskillnad! är det fortfarande skillnad senare så får du nog matta ner och lägga på ett nytt lager färg sen polera ovanpå det!


okej tack för svar!


vill du få bort tvättrepor så är en polermaskin med dubbla oscillerande kuddar att rekommendera då de inte lämnar lika mycket polerrosor efter sig, men en oscillerande enkeltrissig funkar det också. bl.a autosmart har bra medel finns/fanns en del på clas ohlsson vet ja, jag kör på 3M's medel nu men de kostar en slant. ''mackmedel'' fungerar fint till en gammal volvo. dessa två skulle jag kört på men de kostar sammanlagt 600kr så det finns ju billigare medel http://shop.bollnasbilvard.se/autosmart . c-530.aspx http://shop.bollnasbilvard.se/autosmart . c-530.aspx börja med ''tjär/asfaltsavfettning'' under list och fordonsavfettning på resten av bil, lack cleaner, rubbing på djupare revor om det finns, polish, vax eller lackförsegling när du är nöjd med poleringen.


Tänkte bara lägga till att det "bästa" är att köra en enkeltrissig maskin till "grovpoleringen" sen städa polerrosor osv med en dubbelhuvudsmaskin från typ classe.. då får man riktigt bra resultat för det blir inte 100% resultat om man BARA kör med en dubbelhuvudmaskin!


precis


själv använde jag biltemas polermaskin när jag polerade upp bilen blev riktigt bra


ja dom 2 verkar bra tackar för svar!



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka