Underredsbehandla?

Hejsan! Tänkte fixa/laga lite rost som finns under (inget allvarligt) men ska fixa det mest förebyggande. Men nu till själva frågeställningen. Har läst en hel del på internet och har fått lite delade meningar vad man ska lägga på. Tänkte mig något sånt här och undrar mest om detta nedanstående kan tänkas vara effektivt och bra? :rolleyes: Först: Rostätare - Biltema Sen: Corrostabil vax spray: Rostskyddsvax för bilens underrede, motorrum, dörrkanter, verktyg, trädgårdsredskap m m. Corrostabils Rostskyddsvax kan användas på alla typer av rostskydd, även plastbaserat. Sen: Rostskyddsmassa - Biltema Det står på biltemas hemsida om "Rostätaren": "Lämplig även som primer". Är det samma grej som "Lämplig även som grundfärg"? (Vet inte riktigt skillnaden på dom) Sen så antar jag att man ska ta Rostskyddsmassan sist då den ska vara tjock och tåla en del? :O Om ni tycker detta verkar rent åt hel**** så säg gärna vad ni rekommenderar att jag ska göra :) Mvh



Svar på inlägget: Underredsbehandla?



jag vet inte vad andra förespråkar men JAG skulle aldrig lämna rost under färg/underredsbehandling. rostätare i all ära men det är bara det att jag inte tror på dessa produkter, man låser bara in rosten under en massa lager med medel, och då får rosten härja fritt därunder och allt ser fint ut på ytan. jag skulle splipat bort all rost för att sedan lägga epoxy primer sedan ovanpå det underedsbehandla. de övriga medlen du har nämt vet jag inget om så där säger jag inget.


Okej, skippar rostätaren och kör pure slip för att sedan grundmåla med turtles. Någon som har erfaranhet av dom andra produkterna?


Jag tror inte det är tänkt att du ska lägga något utanpå detta. Innehåller produktnamnet "vax" så lär inte underredsmassan bita så bra på det?


Okej I see, men då borde jag köra, grundfärg, massa och sen utanpå det "vaxbaserat" skydd för att få 100%: skydd? Förutsatt att man gör ett bra arbete.


Jag har också tänkt underredsbehandla bilen, tänkte köra med biltemas tjocka och med pensel. ville bara veta hur lång tid tar de för den att torka? Kan man köra med bilen samma dag?


brukar kunna köra direkt efter jag är klar


Okej, tack för svar



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka