Laga parkeringsskada

Tjenare, vaxade bilen igår. Höll på i 7 timmar, ni tror inte att man lyckas köra in i garageväggen på det pytte lilla garaget? Klart man gjorde så jag har lacksläpp eller vad man ska kalla det på typ halva hjulhuset eller vad man ska säga. Prövade med lackstift idag men det blev bara runk eftersom det är så stort... Nån som har förslag på vad jag kan göra nu i efterhand som är billigare än att köpa ny skärm och front och lacka om? Har en golf årsmodell 03a förresten om det är till någon nytta.



Svar på inlägget: Laga parkeringsskada



Ett stort klistermärke över skadan!!


Bild på de skulle ju underlätta för at göra en bedömning av vad som är bäst


Syns inte sådär jättebra iochmed att lackstift sitter på nu men det blev inge bra eftersom det var pensel och sen syns det att det är en annan färg...


Varför har du använt dej av en annan kulör än orginal? Slipa lite grundmåla med spray å sen spraya med orginalkulören. sen klarlacka enda å göra om du vill att de ska se bra ut. om du inte vill lämna de till lackerare. vilket kommer kosta en slant. gör du de själv kommer du undan med några hundralappar i material å några få timmars arbete beroende på hur noga du är


Finns ju spotrepair , blir jäkligt bra,


Jag gick ner till VAG och så slog dom in mitt reg nr och sa här är färgen du ska ha. Spotrepair? Hur funkar det? Okej men om lackeraren gör det så får han det garanterat bra för den slanten? Jag är inte snål om jag säger så men slipper gärna pröjsa superdyrt om jag kan komma undan billigare men hur mycket kan det skilja att göra det själv då tror ni?


Finns ju firmor som gör lackbättringar/spotrepair, alltså dom lackar och gör ordning skadan utan att behöva lacka hel skärmen = billigare:) Sen beror det ju på vad man vill betala men tror det ligger på frå 1500kr och det blir det ju jäkligt bra också.


när jag skulle lacka skärmkanterna bak på forden så ville lackfirman ha 15,000 för allt. men då var det med kvitto å hela skärmkanterna med allt grundarbete. en lackerare jag känner gjorde de för 6500kr med allt.


Åh satan.. Inte så sugen på å pröjsa 15 lök... Men om nån vet en sån firma så länka eller något, åker hellre längre o pröjsar mindre än åka till VAG o pröjsa utblåset av mig.





15,000 var för hela skärmkanterna båda sidor med allt under arbete. slipa å grunda själv å lämna den sen till lackfirma så dom bara drar på lacken. går nog inte på mer än 2000 skulle jag gissa på


Okej någon som vet hur man gör för arbetet då?


Ingen?


fast du kommer aldrig upp i 15tusen ändå för den skadan. lämna in, kanske 3-5 max.


Tack! Spekulerade i samma prisklass och då lämnar jag hellre in den. Som sagt när det gäller bilen snålas det inte på plånboken!


Bucklig bakskärm kostade 7500 att fixa på opeln. Finns det rost eller andra skador på skärmen så drar det fort iväg i pris. Kan du fixa underarbetet själv så kommer du att komma ganska billigt undan. Har du ingen försäkring som täcker?


Jag vet inte det är min första bil, köpte den i fredags och eeeh... Försäkringen är inte ens betald än så är inte så sugen på att kolla det på en gång. Det är ju mest repor liksom inge rost eller stora bucklor.


är bilen påstäld eller avställd? har du tecknat försäkring men inte betalt den än eller har du inte skaffat nån försäkring alls än?


Bilen är påställd, försäkringen är tecknad men "räkningen" har inte kommit, alltså är den inte betald än.


Då spelar de ingen roll om den inte är betald än. försäkringen gäller från den dagen den tecknas inte från den dagen dom får in pengarna förutsatt att den betalas innan förfallodatumet. sen måste du ha helförsäkring för du ska få ut på den. sen får du ju kolla på vad självrisken ligger på. ibland kan de bli billigare ta de på försäkring och ibland kan självrisken bli dyrare än de kostar att lämna in själv. En normal själv risk för detta ligger på mellan 3000-4500 ca. Sen har du ytterligare 2 problem när det kommer till försäkringen. dels har du varit på skadan själv å försökt åtgärda. det kan bli ett problem med försäkringen om de anser att de förvärrat. i ditt fall merarbete med att få bort de du målat på. Sen så kan dom börja bli misstänksamma å neka ersättning om du tecknar en försäkring å skadan kommer direkt efter. dom kan mena på att de är en gammal skada å då blir de upp till dej att bevisa att den uppkom efter tecknandet av försäkringen. hur bevisar man de?



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka