Hur får man bort in gråd skit på motorn?

Hej håller på att putsa upp en motor till min bil. Men aluminiumet är svårt att rengöra så det blir bling bling. Jag har testat men atusol, bromsvätska, slipat men det är väldigt svårt att får bort behöver något som är redigt aggressivt så det typ bara går att torka bort skiten. Snälla kom med förslag på hur man kan göra så det går lite enklare. tack på för hand Lena



Svar på inlägget: Hur får man bort in gråd skit på motorn?



Underbar svenska i din topic..haha. Beror på vad för ingrodd skit det är du har på motorn. På plast går det ju använda olika produkter, men beroende på vart du menar - rör till exempel - så är det väl våtslippapper av många olika grader, vatten och autosol som gäller. Men som sagt..beror på hur "rent" du vill ha det?


Ja det är väl gammal olja skulle jag tro och jag vill ha det redigt rent.


Prova avfettning som du låter verka en stund och sen högtrycksspruta på det. Gnugga med tandborstar och liknande. Akta dock viktiga komponenter som inte gillar vatten, som elboxar och liknande.


Nu är de ju inte en bil jag själv ska prova men på hoj. De är alu med. Här är en guide hur de rengör ingrott mög i aluminium. Wd40 kör dem med. Leta på rätt ställe om du ska köpa 5 liter, vissa tar 700 spänn och de bäste tar 350. Så här tänkte iallafall jag göra. http://www.youtube.com/watch?v=HREqf4wI . r_embedded Sen ska du passa dig för att använda riktigt aggresiva medel, just för packningar o-ringar plast som kommer att bli fult. Och de finns de ju gott om på en motor.


Okej ska testa detta Men motorn hänge lös just nu så det är inte allt för mycket el på den Högtryck är lite svårt att använda inomhus hi. Fler tips är välkomna


Bromsrengöring


Som :Dennis säger: Brake Cleaner. Jag använder det till mycket motor-rengöring och tvätta händerna med också:D Skulle man få det på plastkåpor och dylike så är det 5-56 som gäller för att putsa upp dom med.


5-56 ska man inte köra i närheten av gummi. De ska visst vara starkare än wd40. Och skadar oringar och liknande.


Instämmer, men på plast funkar det fint på, får bara vara lite försiktigt.





Men borde inte de vara säkrare att köra med däckglans? De är milt och bra och ger ju svart plast fin finish. Om man inte gillar att de blänker så är de ändå i motorrum ju.


Diesel funkar prima men gummit gillar väl inte det.


Ska testa lite av varje får se vad som funkar


"in gråd", underbart


Nä inte underbart har ju testa allt snart =/ Tjärlösning går ju inte heller )=, inte rengörning för stål, inte atusol vad funkar eller är man tvungen att skicka iväg den för poleringen )=


Glöm allt annat, inga hårda medel, knubba med tandborste osv osv! Polarjet Ice Machine med kompressor! http://www.youtube.com/watch?v=SQ5Rsz4oveE Nå vad tycks?


50k + en kompressor som klarar 600L i minuten. Kanske lite dyrt för en vanlig svensson


Frågade hon efter ett billigt, snabbt och icke kostsamt förslag på hennes problem? - Nej.


Typ vad har du provat?. För så jäkla hårt kan de inte sitta. Provade du wd40? Ska köra de på min mc på lördag där skiten sitter riktigt ordentligt och de funkar faktiskt.


Mina tips är, fälgrengörning och HD grön samt Jumbo är grymt på att rengöra aluminium, olja och skit, även högtryckspruta. Oljor är brännbara och lämnar en fettig yta.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka