Lacka backspegel kåpan.

Tjena var på skroten och köpte en ny backspegel kåpa, som är ljus grön.. Tänkte nu lacka svart. Detta verkar det optimala men känns lite overkill för en backspegel med tanke på att den redan är lackerad dessutom. Slipa 400-800 Plastprimer Grundfärg Färg Klarlack allt hagmans ( mekonomen ) Har en fin yta på spegeln nu räcker det att våtslipa Plastprimer, Hoppa över grundfärgen, Svart färg direkt. sen klar lack? Eller måste jag slipa bort (all färg), Plastprimer, (grundfärg), färg, klarlack? Eller våtslipa, Grundfärg ingen plastprimer, färg, klarlack?



Svar på inlägget: Lacka backspegel kåpan.



Slipa med 600-papper eller möjligt vis 800-papper sen på med svart färg o sen klarlack hade jag gjort, duger gott o väl


Jo det gör det säkert, tänkte lackera grillen också så jag tänkte att den lilla slant man måste lägga för plastprimer kan det nog vara värt ? Men plastprimer + grundfärg + färg som somliga skriver att man ska ha verkar lite väl mycket eller..


plast primer behöver man bara använda om det är en ny plast del som aldrig har blivit lackad innan ..


jaha tack för det kanske borde köra, som aerocombi skriver då hoppa över grundfärg bara våtslipa och lacka på en gång?


Funkar utmärkt


du kan juh köra med en filler först är juh alltid bra att börja på en bra grund


Gör så! Gamla färgen fungerar som grund


Okej så här gjorde jag... Våtslipa, 800 sen 1200. Köpte Spray max 1k filler primer. 149kr. Var riktigt schysst en bra cap också. fyllde och blev en riktigt fin grund färg. 2 tunna lager täckte ordentligt, väntade 40 minuter... sen våtslipade jag. blev matt Tvättade ordentligt och lät torka 1 timme och körde tryckluft innan lackering. Sen körde jag multona 170 skakade 2 minuter efter sprajade på korsvis, 3 skikt inom 3 minuter... gick verkligen inte att få denna burk att täcka vart liksom bara prickigt överallt... då vart jag lite fundersam vafan det var frågan om så jag brände på och fick det att täcka överallt.. men givetvis apelsinskal som resultat... Vet inte vart det gick galet... synd när man engagerar sig.. Blir att slipa ner allt till primern igen och testa biltema färg..


Kan bara säga STOR varning för kulöravvikelse på Biltemas färger, köpte silver till min 9-3a, men kunde lika gärna tagit röd eller blå eller vilket som. För det blev inte ens liiiite likt originallacken





försök springa till din lokala lack handlare istället å köp riktig billack i sprayburk lite dyrare lite bättre


Åkte och köpte 2k färg. Jävlar vad bra det blev... Men nyansen var lite skillnad såklart... några bra tips? Sen lackade jag grillen också blev bra efter 5 timmar kände jag lite på färgen verkade helt torr.. Så jag tog upp den och självklart blev det ett stor fingeravtrycks märke... Hur länge ska jag vänta innan jag våtslipar och lägger på lite färg? ska jag slipa ner med typ 800 eller ska jag bara köra med 1500 och lägga på lite tunt för att täcka?


Behöver inte slipa med finare än 800, I alla fall så länge det inte bara ska på klarlack


okej och man kan våtslipa med 600 papper efter 24 timmar på mekonomens 2k lack?


Törs jag inte svara på dock :-/


Okej nu gör vi så här. Arbetar som billackerare så min kunskap bör räcka. Börja med att slipa ganska grovt säg 500. När du är nöjd med utan sprayar du Plastprimer på dom ställen du gått igenom ner till plasten. Efter 10-15 min pissar du på grundfärgen. vänta ett dygn i rumstemperatur. När grunden är tor mattar du ner den med säg 600-800 handslip, om det inte e massa rinn och skit då får man ju slipa bort dom med grövre. sen är de bara att tvätta rent noggrant och spraya tunna lager med den svarta färgen och vänta 5 min imellan. När du e nöjd med färgen kan du vänta 1 dygn om det inte är vatten bas. Är det vattenbas på burk ( riktig bilfärg ) så pissa på klarlacken när en är matt. Är det istället mekonomen färg vänta ett par timmar sen våtslipa försiktigt färgen och pissa på klarlack sen e de bara låta den torka nått dygn rekomenderar att du köper riktig färg och inte biltema, mekonomen osv blir aldrig lika bra:)


Haha detta var det roligaste jag läst speciellt med den beskrivningen du skrivit.


Edit. Missuppfattade nog ditt svar



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka