Ta bort "knotter" från lackeringen?

När jag har lackerat så kommer det självklart "knotter" damm från lackbruken, som sätter sej fast på annan typ av lack. Hur ska jag ta bort den då? Ska jag rubba eller ska jag ta våtslipssandpapper 1500 korn?



Svar på inlägget: Ta bort "knotter" från lackeringen?



Ingen som vet? Ska man polera eller slipa ned? Har lackat sedan 2 dagar tillbaka. Med härdare.


Vänta ett par dagar tills så lacken får härda lite till. Sen polerar du bort det med lätt tryck. Med lite flyt går det att få bort bara genom att tvätta av bilen!


om det bara är damm, så räcker thinner.


Damm som har fasnat i klarlacken.... Vänta minst 2 veckor innan polering pga risk att klarlacken blir flammig.....Kan hända att dom grövre nopprorna kan sitta så använd våtslip papper (2000) och sedan polera den ytan. / Dick Team1


Eller så använder du produkter för ändamålet http://www.lahega.se/showproduct.asp?id=92


http://img64.imageshack.us/img64/8601/garagebild.jpg Eller så gör du som jag gjorde med den här bilen som var slarvigt omlackad och full med knottror


Beror ju hårt man går på o på vilket sätt. Jag lackade om dessa sidokjolar, och våtslipade med 1200 sen 2000 och polerade dagen efter, och då är det ju inte plåt heller, utan glasfiber (blir varmare fortare). 5 lager klarlack med flit och lite polering Ser 100 gånger bättre ut än dom som inte bearbetar lacken efter omlackering. Som jag brukar säga, en seriös lackerare polerar alltid det han jobbat med innan utlämning. Före Efter


En duktig lackerare behöver inte polera sina "varor".


Visa mig vilken lackerare som får 100% jämn klarlack? Kan garantera dig att något sådant inte existerar, om man våtslipar / polerar så jämnar man ut klarlacken och resultatet blir bättre. Du kan ta vilken ny bil som helst och våtslipa ner den och jämna ut klarlacken, har gjort det själv, flera gånger. Jag är ingen lackerare själv, jag gör mindre jobb på mina egna bilar eller te.x rostlagning. Hursomhelst..alla gör som de själva vill, om man inte vet vad man ger sig in så är det bättre att låta någon annan göra jobbet, för de som blir avskrämda att göra något, dv.s om du hör en lackerare säga "polera inte nylackat" så har han inte kunskapen till att göra det själv.





Vilken bil har 100% jämn yta då? ne precis, det är inte meningen att man ska få en jämn yta när man lackerar en skada, då kommer det synas att den är omlackad. Alltså original "vågor" vill man få fram. Vi polerar bort rykskarven och lite till. i vissa fall får vi slipa o polera men det är inte ofta.


Eller så är man seriös och rätar ut klarlacken på hela bilen Jag kan peka ut lackjobb på vilken bil som helst, spelar ingen roll om man så lackskarvat eller inte, det tar du ju bort om du går över hela bilen istället, slipper du få ojämna ytor eller karosskillnader. Bara titta kjolen, så om hela bilen är full med apelsinskal så kör du hellre på det istället för att våtslipa allt och jämna ut det? Du skrev att "en riktig lackerare behöver inte polera sina varor" medans du o andra sidan erkänner att "ni" lackar med "defekter" för att hela bilen ser ut så...haha


Jag är bilskaderepratör, vi får en försäkringsskada. Bilen är en bruksbil. Ska jag slipa ner HELA bilen, lackera om skadan och sedan polera upp resten ENBART för att bilen ska vara i TOPPSKICK? Nej, man återställer bilen till det den var innan skadan. ev. blir det faktist finare än innan skadan ändå. Sen lackar vi inte med defekter, sa att vi lackar så lacken matchar in resterande. dvs det blir SNYGGAST så. Hade du gillat att få din bil med olika strukturer på bakskärm och höger bakdörr? Vi alla gillar olika, vissa gillar när det ser snyggt o fint ut och vissa gillar uppenbarligen när det syns att det har vart pillat på plåten


Så om ni får in en te.x Ford Focus (ford är ju kända för apelsinlack numera) så lackar ni med apelsinskal som resultat också? Låter ju fan hur kul som helst. Förstår din poäng, men kom inte o säg att "en lackerare ska inte polera om han gjort ett bra jobb". Det är ju där skillnaden är, om en lackerare lackat hela bilen så ser han till att bilen även våtslipas och poleras, just för att jämna ut klarlacken och få bilen så slät som det bara går En lackerare som är "billig" eller som inte bryr sig lämnar ut bilen så fort klarlacken härdat.


Tyck du så, vi gör ju inte apelsinskal medvetet. vi lackar inte en 120% lackyta bara. finns ingen vits med det ändå. Öh, nää det gör han ju inte om man kör med fin klarlack och fin spruta så det är jämnt och fin ifrån ugnen. Såsom du berättar det så låter det som ni har skit i sprutan faktist... Sen är det VÄLDIGT mycket på vad det är för bil, en merca ifrån 1965 som totalrenoveras och viktigpetter äger bilen. då är det noga, eller om en 940 rallybil kommer in och ska lackas, det är mycket nivåskillnader på vilken bil, ägare och pengar.


"ni"? Jag lackar inte, beskrev det innan, kjolarna lackades med 5 lager klarlack MED FLIT, av mig, och jag är ingen lackerare. För att kunna våtslipas och poleras. Det blir 100 gånger snyggare oavsett hur duktig lackerare eller hur dyr spruta du har, en lack lägger sig inte 100% jämn. Det tar du bort med våtslip & polering. Även om lacken ser jämn ut, så är den inte det om du inte går på den. Du kan ta vilken bil som helst, efter en sådan omgång så blir den betydligt snyggare Ta hit vilken nylackad del / bil som helst så kan jag visa hur lacken igentligen är.. Slipkloss och 2000k papper är allt som krävs. Nu är ju det här lite utanför det TS ville veta, det enda jag ville poängtera är att det Går att göra underverk med en lack, om man vet vad man gör eller hittar någon som kan, just därför jag la upp bilderna på kjolarna. Jag har tusentals sådana bilder på olika typer av polerjobb.


Får tyvärr tacka nej till erbjudandet då jag inte bor nära Umeå. Men om jag ska dit så hör jag absolut av mig! Ne, har inte sagt att en lack lägger sej 100% jämn men inte långt ifrån heller därimot. och på försäkringsskador är det inte det de handlar om heller. Och ja, det blir skitsnyggt när lacken är fin, plåten är rak och en snygg färg med! Sen om man har en duktig lackerare, kristallklarlack och en finspruta så får du resultat du inte kan klaga på.


Men 2% på en huv räcker ju för att det ska göra underverk om man går på den i efterhand, eller hur?



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka