Laga ytrost..i vilket skede ska jag lägga klarlack?

Hej! Har forskat runt lite på internet och ska nu ge mig på att laga några ytrostställe på bilen. Tänkte göra följande (i grova drag):Slipa slipa slipa så rent det bara går Lägga på rostomvandlare Spackla Lägga rostskyddsgrund Polera området runt om så lacken blir riktigt hal och ny färg ej fäster Lacka Sen enligt de guider jag läst ska man polera bort skarven man får mellan orginallack och bättringsområdet. Är det efter det man lägger klarlacken då? Fäster den verkligen på den polerade ytan? Guiden jag ska följa är:http://www.300power.com/forum/index.php?topic=2802.0 Mvh



Svar på inlägget: Laga ytrost..i vilket skede ska jag lägga klarlack?



Det du söker efter e spotrepair? Sök på det så finns det garanterat en bra guide


1. Slipa rost 2. rostomvandlare 3. spackel (gärna flera tunna lager) 4. grundfärg (i detta skede kan du maskera) 5. våtslipa området både på och runtom för att få ner klarlacken runt om 6. lacka med färg (ös inte på, jag maskerar ej utan lackar det som är grundat) 7. lägg klarlack (jag maskerar ej, det är enklare att ta bort spridningen av klarlacken sen än att få bort en hög kant med klarlack som blir vid maskering) 8. låt det härda, 1 dygn räcker för mig, allt beror på din lokal, värme etc 9. våtslipa & våtslipa & våtslipa med 2000k tills du har jämn klarlack och att skarven är jämn och inte sticker iväg 10. Polera, först grovpolering sen högglans. Nästa gång jag får ett sånt jobb kan jag kirra bilder & info.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka