Frågor angående vinterförvaring

Jag skulle vilja veta lite om vad som är bra och dåligt angående vinterförvaring av bil. Gärna få en del tips om vad som är viktigt att tänka på innan man ställer undan den, förberedelser och så. Det är nämnligen så att jag har inget garaget att ställa den i så undrar också, kan man ha bilen ståendes utomhus under vinterförvaring, under en pressenning eller ngnting?? Elller kanske finns risk för skador o.s.v på bilen... Kom med tips och ideer... tacksam för allt



Svar på inlägget: Frågor angående vinterförvaring



Hej!! Jag hade bilen i kall-garage förut å då använde vi en avfuktare som finna att köpa på biltema.Den funkar riktigt bra.Det bildas riktigt mycket fukt inne i bilen m,m så då är det bra med en sådan pryl.Den drar till sig fukten som blir till vatten i behållaren så man får ta å tömma lite då å då.Det är inte bra om fukten sätter sig i bilen. Skall du ha den ute så skall man starta den nån gång i veckan så att den går varm samt att oljan i motorn dras runt varm.Det är inte bra att starta en kort stund å stänga av sen.Utan låt bilen gå en stund tills den blir varm m,m å sätt i gång fläckten i den så det kommer värmen i cupen m,m.Samt att ha i motorvärmar sladden så att kylarvattnet i varmt å flödar runt i kylaren. Hmm vet ej om det är så mycket men lite i alla fall.Lägg över en presäning med så ej frosten tar bilen med. Mvh//Snakeman


Byta motoroljan & sen varmköra den innan man ställer undan den brukar rekomenderas. om den ska stå ute under pressening så får du räkna med repig lack eftersom vinden gör att presseningen rör sig hela tiden även om du knyter ner den ordentligt. (beror väl på vad det gäller för bil ?) vet folk som brukar bygga provisoriska garage av HAKI byggställningar som stomme & trä takstolar ovanpå & pressening på det för att snö®n ska rinna av.


Ifall du inte har garage så är det bäst att köra med bilen istället för att ställa den i vinterförvaring. Skippa presenningen då den bara stänger in fukt.


Köp ett litet tält av modell grövre, Jysk säljer färdiga så du kan välja hur stor du vill ha, typ 6 meters med hård presenning. Fan så mkt trevligare än att hålla på med presenning o shit.


Ett sånt håller väl inte för en svensk vinter ? & man kan ju knappast skotta av taket på det.


Vad tror folk om K-rautas gargaetält? En bra investering för oss utan garage?


Klart det håller, de är ju kantigt så snön åker av. Jag var och petade på dem, rätt hårt material. Men visst, jag har ju inte testat


Instämmer. Hellre köra med en bil än att låta den stå fuktigt (ute eller dåligt isolerat garage).


Även min bil ska förvaras stilla utomhus under vintern. Hur är det med ett vanligt kapell man drar över bilen?





1.Det finns bilöverdrag som andas och inte bildar fukt, mekonomen har men kostar runt en femhundring! 2. Lägg i en "torrboll" i bilen för att det inte ska bli kondens, dessa finns även som påsar med material som absorberar fukten, kasta in två sådanna och du är på den säkra sidan. 3. Byt gärna däck och fälgar till några som inte är värda något, inte kul när däcken bli platta, fyll rikligt med luft i dem. 4. fyll upp din tank med bensin så det inte bildas kondens. 5. Lägg enris under bilen, det hatar nämligen råttor så dem komer inte söka sig in i bilen. 6. God jul och gott nytt år!


har bestämt mig för att inte ställa undan bilen... sätter dit vinterdäcken så kör jag med bilen när det går.. så man inte plogar snö... har annan bil att köra med också:p


Gör ett tråd lyft.. tänkte förvara min 343a ute i år över vintern, har ställt den på en presenning Ska man tanka om man har typ 5liter i tanken, fullt? Står på slitna torra sommardäck.. Bara smacka i torrbollar och ut med batteriet. Är biltema polyesterkapell stort aja baja? (Hade på min första UTAN torrbollar )



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka