Märke av fågelskit på grön metallic lack

TIPS på om de går att få bort märken av fågelskit som bränt i på bla huven, säkert suttit i länge utan att bli borttvättat säkert då blir de som bränt i lacken.



Svar på inlägget: Märke av fågelskit på grön metallic lack



lite polish eller rubbing på en mikrofiberduk så är det borta!


Fågelskit kan vara olika "giftiga"... Men ta som regel att ta bort det inom 24h, annars kan lacken vara helt förstörd... Man kan polera ner det lite med maskin, men många gånger har det redan gått för långt och sabbat för många lacker klarlack och då är det omlack som gäller.


Tack ....... köpte bilen häromdan så det är inte jag som låtit de sitta i , tror då som du säger det är inget att göra något åt, förutom omlack då


Har du tur så går det att polera bort... men mest troligt är att du får leva med det eller lacka om.


Eller så slipar du bara ner det med 2000 papper och sen polerar du tillbaka det. Ps, 24 timmar är för mycket.


skiten fräter så de ska bort helst på en gång när det landat!


våtslipa och polera duger om man vill slippa omlack


Jag hade fågelskit på 200ans tak när ja kom hem från roskilde festivalen.. blev en ljus fläck på en lila lack. sen när jag slipade ner hela bilen för omlack bra mycket senare så fick ja slipa ända ner till bilplåten, och även där satt de frätskador. fågelskiten kan la vart typ som en enkrona i storlek, dödligt för billack iaf :p


Sannolikheten är stor att du kan få bort det som nån annan skrev här, han rekommenderade 2000 papper men jag skulle hellre ta 3000 då den inte tar apelsinytan vilket kan va trist med en rejält slät yta på en i övrigt krusig huv. Den kommer iaf att minska i synlighet och att tänka på är att en bil med ett bra skydd inte tar stryk på samma sätt som en oskyddad. Men man bör som nån sa här ta bort den direkt det hamnat på bilen. Ultimate Quick Detailer är utmärkt för bla detta ändamålet!



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka