Blåste av lacken med högtryckstvätten...

Tyvärr så tog jag mig i kragen ikväll och tvättade av bilen (toyota avensis -04, silvermetallic) har alltid tvättat mina bilar med högtryck innan och har aldrig haft några problem men råkade väl hitta en svag punkt idag på toyotan, blåste bort lacken mellan huven och grillen ett märke som är i storlek med en krona... Det är plast så jag oroar mig inte för rost men det är ju inte så snyggt med en vit fläck där, syns väldigt tydligt. Vad gör man? Har fler skavanker på kofångaren i fråga



Svar på inlägget: Blåste av lacken med högtryckstvätten...



antingen kan du fara till närmsta toyota handlare, eller till en lokal lackerare och fråga efter ett lackstift, färgkoden plockas fram och blandas till ... bara å pensla på den fläcken, sen samma procedur med klarlack (dock ingen färgkod etc) .. Mvh jonas


Använd hellre färg på burk som är tunnare.. lättare att få tillbudet snyggt då.


Var får man tag i detta? Närmaste lackerare? penslas på?


Nej, är ett fall för penselbättring (om du ska göra detta själv, hemma) så börja inte kladda med sprayburkar, maskeringar och klarlack och sen undra varför det blev värre än det var, och du får svar att du ska våtslipa och sen polera så kommer det vara snyggare än nytt. Åk till en lackerare, köp 1dl färg inkls klarlack. Köp några fina penslar i önskad storlek. Släpper mer färg runtomkring, eller sitter den fast? Isåfall ta bort det som släpper. Sen börjar du pensla i ett tunt lager med färg. och sen låter du det klibba sen penslar du på ett lager till, och penslar tills det täcker. sen låter du det torka nästan och sen smetar du på lite klarlack och låter det torka. Snyggt? Nja, samma kulor som bilen, första gångerna man gör det blir det inte snyggaste kanske. Annars får du väl lämna in stötfångaren på spot repair. Dvs dom lackar bara det som behövs, blir snyggt och billigare.


Håller med föregående talare. Kanske va otydlig, sprayburk men pensla tänkte jag..


Tack för svaren, får väl bli färg på burk i så fall, kostar väl en del med spotrepair antar jag! Har som sagt några andra skavanker på kofångaren som man kan försöka fixa till samtidigt. Slängde upp en bild i mitt album,


"blir aldrig bra" beror ju helt på vad han vill ha för resueltat, är OK tillräckligt räcker penselbättring bra. Vill han ha Perfekt, då blir andra bullar. Penselbättring blir bra, om man är seriös och inte stressar och gör det noga med fina penslar.


Håller med.. allt är en fråga om budget.. hur mkt man vill lägga ner. En sak som jag glömde att säga oxå är att det där kan vara en dålig omlackering när det släpper sådär.. och det kan komma mer och mer..


eftersom det finns fler skador på bilen så kommer den aldrig bli så bra som jag önskar, känns inte värt att lägga pengar på att lacka om både kofångare fram + bak... Köpte bilen för 3 veckor sen så det känns rätt kass nu faktiskt men det är väl bara att åka förbi någon lackerare och höra deras åsikt. Färgen på kofångaren är inte 100% samma som på sidoskärmen så det är inte helt omöjligt att den har varit omlackerad! Syns dock inget mellan huv och kofångaren på bilden.





Förmodligen en bil som haft mycket stenskott så dom har blåst huv och front. Har du köpt den av en handlare så skulle jag kolla med dom om det är deras lackare som har blåst huv och front. Isåfall kanske dom är villiga att reklamera lackarens jobb för att du skall vara nöjd. Lackeraren har som det verkar gjort ett dåligt jobb och är det i samband med att en ev bilfirma har gjort den i ordning nu så tror jag att dom är villiga att ta ett snack med sin lackerare. Förhoppningsvis! Lycka till!


Du har inte vägarna förbi Malmö?


Köpte bilen av min far som har haft den i 3 år och innan dess har den funnits i släkten. Enligt VV så är min far den 3 ägaren så inte värst troligt att det är en bilhandlare som har fixat det i så fall. micke: Jobbar i Lund så det är inte helt omöjligt.


Vi har spotrepair på jobb men vet inte vad priset ligger på. Jobbar på Bilia värnhem, främst Volvo och Renault men ser inget problem med att spotta andra bilmärken.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka