Tillvägagångsätt med Meguiars produkter (Ultimate Compound / NXT Tech Wax 2.0)

Har införskaffat mig Meguiars Ultimate Cumpound (stavning?) och deras NXT Tech Wax 2.0 samt en dubbeltrissad polermaskin från Biltema och ett par gula hättor från Sonax. Undrar nu om er som kört med just dessa produkter från Meguiars hur ni har gått tillväga? Hur länge kan man vänta efter poleringen innan man kan lägga på vaxet? Och har inte förstått mig på vaxet, verkar som en del påstår att det kan sitta på över ett helt dygn innan man torkar av det? Man kan ju göra det sk. "finger-testet" att dra på vaxet, men om man kan torka av det efter 45 minuter, vad är då skillnaden mellan det och låta det sitta t.ex ett dygn? Vilket då blir följdfrågan, ska man vaxa HELA bilen? Tackar för alla svar !!



Svar på inlägget: Tillvägagångsätt med Meguiars produkter (Ultimate Compound / NXT Tech Wax 2.0)



jag köpte deras produkter och mitt tycke =soptunnan men det finns vissa som tycker det är bra men smaken är ju som baken så mitt svar är byt till andra produkter


Oh tusan ?! Det var nog den första personen jag hört säga så. Själv hoppas jag på goda resultat


Vad grundar du dina åsikter på? Förklara gärna vad som är dåligt. Mvh. David.


nu var det ju ett tag sen jag testade deras produkter men jag tyckte man fick jobba så mycke med dom samt att man var tvungen att använda deras trasor etc för att få bort medlen på lacken och deras trasor är dyra så jag har lite olika åsikter men det är ju vad jag tycker


lycka till


Är det svårt att få bort medel från lacken så har man i stort sett alltid överdoserat, så enkelt är det. Sen skiljer inte deras "trasor" från vilken mikrofiberduk som helst (i någorlunda kvalité) så det där förstår jag inte. Jag använder inte alls många produkter från Meguiars, men det är för att jag är van vid andra saker. Men att säga att dom är dåliga skulle jag aldrig få för mig. Mvh. David.


alla tycker ju olika så är det ju när det gäller dom flesta produkter jag var nöjd med några av deras men inte med de man hade på lacken. som jag kanske sa tidigare så var det ju ett tag sen jag provade deras saker det kanske har ändrat på något vad vet jag.


Jag tycker dom är lite som Apple; Man betalar bra mkt för bara märket, sen om det finns mer prisvärda alternativ spelar tydligen ingen roll... (Bäst man håller för öronen nu snart? )


Alla har vi våra uppfattningar !! Jag ska förhoppningsvis få min på torsdag (sambon kommer hem från kreta på natten så jag har hela dagen lång på mig!)





håller inte alls med. Använder meguiars på min supra, tycker resultatet är rätt bra. Och nej det är inte proffsgrejer ens, allt är sånt som finns att köpa från hyllan. Och prismässigt så ligger dom inte alls långt över turtle och sonax men ger bra mycket bättre effekt för pengarna...


använder själv meguiars produkter (ultimate compound, ultimate polish, NXT generation tech wax 2.0, Goldclass leather, Ultimate protectant, Hot shine trigger, Headlight Restoration kit, Ultimate wash and wax och deras torkdukar samt wax dynorna till motorrummet och inne i dörrarna) på min och är super nöjd med resultatet:)


Hej! Jag har aldrig använt Meguairs grejor(ännu) jag är rent generellt skeptisk till upphajpat produkter som kostar dubbelt så mycket som en liknande produkt. Vax är ju i första hand ett skydd, polera gör du med någon annan sörja. Så det finns inga hinder för att vaxar direkt. Jag har svårt att tänka mig en ökad effekt av att låta vaxet vara på i ett helt dygn, det blir nog bara ännu jävligare att få det väck. Klart att du ska vaxa hela bilen men en begränsad yta åt gången och i lagom rumstemp. Håll kola på polertrissorna så att du inte skadar någon kant eller liknande med dem,lugn o fin är mitt råd Vet du hur man ser att en bil är från Polen? På polishen såklart Lycka till


[OT] Ehh.. Nej det ser man "på lacken" [polacken] [/OT]


Ytterligare ett alternativ på denna ordvits..


Det finns en uppsjö av videor på youtube, Meguair's har en egen kanal där.


Som en utav Meguiars säljare på både proffs och konsumentprodukter så tänkte jag försöka hjälpa till lite här. Anledningen till att låta vaxet ligga på är för att det då får en bättre hållbarhet. Just NXT vaxet rekommenderar jag alltid att man lägger på och låter det ligga i en timme som man sen snabbt drar av och lägger ett lager till som får ligga över natten. Det ger vaxet den bästa hållbarheten. Sen om du vill, så kan du torka bort vaxet direkt men det är ju lättare då det torkat.. Och du kan låta det ligga på en vecka och det kommer inte att5 sitta fast ändå.. Skulle du ha något problem med Meguiars produkter så är det bara att höra av dig till mig så ska jag lösa problemet åt dig och blir du inte nöjd så köper jag tillbaka produketerna av dig även om du inte köpt dom av mig. Det är en hedersak att kunden skall va nöjd med det dom handlat, oavsett vem dom handlat det av. Dock rekommenderar jag dig att köpa av någon som kan hjälpa dig..


Hallå. Tack så mycket för all hjälp där! Har vaxat bilen två gånger nu sen jag köpte era produkter och är nöjd. Men jag tycker inte att vattnet "forsar" av riktigt som ni vill få det till på era videoklipp. Sen att själva "nyvaxad bil looken" försvinner ganska fort efter någon tvätt. //Johny


Hej igen Johny! Kul att du gillade produkterna. Ang vattenavrinningen och den nyvaxade lookens varaktighet osv. EN stor del av vattenavrinningens effekt beror på underlaget.. om du har en lerad, polerad och proffspolerad yta som du sen lägger vax på så får du den maxade vattenavrinningen. OM du tex inte lerat bilen utan har beläggningar kvar på ytan så kommer avrinningen bara vara någorlunda.. för att få den maxad så är förutsättningen att man har en helt slät och fin yta. Så körde du nån lera/clay innan poleringen? Och hur körde du Compounden, med maskin eller för hand? Sen den nyvaxade looken så beror ju mycket på vad du tvättar med? Samt föregående faktorer som jag var inne på. Så berätta vad du använt och hur du gjort så ska jag försöka hjälpa dig och förklara vidare! Mvh!


Kan säga till alla er som klagar på Meguiars pris, köp från England det gör jag och kan säga att det är stor skillnad på priset. Man får heller ingen extra skatt el tull avgift. Är super nöjd med deras produkter!



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka