Mazda 6 rostskydd/allmän bilvård

Hej! Är i slutskedet av att köpa en Mazda 6 2005 av en i släkten. Gjorde precis ett konditionstest som var ypperligt på alla punkter förutom att det hade börjat komma lite rost under bilen. Var först stensäker på att en rostskyddsbehandling skulle göras och har hört mig om på några olika ställen i Göteborg. Slakthusgatans Rostskydd har gett mig bäst respons än så länge. Verkar vara seriösa och har bra svar på mina undersökande frågor. Inväntar dock respons från Rostskyddscentrum.se som jag hört ska vara lite billigare men verkar sjukt seriösa. Men... Efter ha dragit upp det här med släktingen så fick jag inget positivt bud på att jag kunde få sänkt priset/hjälp med behandlingen rent finansiellt. Argumentet var att bilen kommer att hålla de åren vi tänkt att ha kvar bilen (jag tänker mig kanske 4-5 år) och att bilen kommer vara värd såpass lite att behandlingen varken kommer göra till eller från på försäljningspriset. När jag var på konditionstestet så fick jag se hur det såg ut och rosten snubben visade mig var inte iögonfallande direkt. Det var lite rödaktig ton på en av balkarna som han pekade på. Frågan är helt enkelt. Är det värt att lägga runt 5 tusen kronor på det här nu när jag kommer få stå för det själv? Om jag beslutar mig för att ta hand om bilen utan specialistvård, vad ska mitt första steg då vara? Har verkligen aldrig ägt en ordentlig bil så jag känner mig lite vilsen. Äger fan inte en tvättsvamp. Finns det något bra start-kit när det kommer till bilvård generellt? Mvh



Svar på inlägget: Mazda 6 rostskydd/allmän bilvård



Glöm en Mazda 6:a ... för mycket rost=problem. Tyvärr.


Om det inte är iögonfallande och bilen är besiktat så är det bara att köpa. Men sväng in på biltema och köp några flaskor linoljebaserade rostskydds sprayburkar, och spraya in i alla hålrum. Den kryper in jävligt bra och håller bra. Billigt och bra


Verkar som om säljaren gått med på att stå för hälften, vilket får hela situationen att kännas sjukt mycket bättre.


Men visst fan måste man kunna stävja den tendensen med rostskyddsbehandling? Bilen går som en pärla och vi är i övrigt hur nöjda som helst verkligen. Budget lyx och ett trevligt gränsland mellan familje-sport-bil.


Hej, jag smyger in med min fråga här istället för att starta en ny tråd. Jag är nämligen sugen på att köpa en Mazda 3 med viss rost (en del i skärmkanter och insteg) och inte så snygg lack. Men dock till rätt bra pris (minst 16 000:- under normalpriset för en mazda 3) så jag kan tänka mig att kosta på mig för att förhindra att rosten sprider sig vidare och eventuellt laga rosten. Men jag undrar precis som gantza vad som är bra/värt att göra. Är som sagt beredd att lägga runt 10 000 i värsta fall på att fixa till det så att det inte blir några problem eller värre. Exempelbild på rosten som är Det är det värsta stället, i övrigt är rosten inte lika inbiten.


Vågar inte svara på det, utan ett rostskyddscenter kan säkert ge dig ett bättre svar. Ring gärna fler och fråga för att få ett så korrekt svar som möjligt.


Jag har ägt en massa bilar sedan jag var 18 (30 nu). Köp linoljebaserade på biltema. Du kan kladda på spillolja också, man har ju sett hur gamla bönder håller på. Inte en rostgnutta på 35 år gamla bilar


Kan inte göra annat än hålla med! Tyvär gantza...


Ajaj... Ja, köpet är gjort och vi får hoppas på det bästa. I slutändan så löste det sig med att vi köpte en rostskyddsbehandling för 4000 som vi delade på. Får hoppas att detta räcker för att mota bort rosten i några år så länge vi sköter den bra. Störigt som fan att inte detta görs på fabriken. Dum sak att snåla in på av Mazda.





Ska man äga bil så får man inte va rädd för rost! för bilar rostar nämligen



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka