Volvo 245- Isolering!/Ljuddämpning!

Tjena. Jag håller på med renovering i min volvo 245. Och nu ska jag isolera/ljuddämpa Tak, dörrar & golv. Det blir ju kondensvatten i taket och lite i dörrarna! Men vet inte vart jag kan köpa, och hur jag ska göra. Ska ha ljuddämpning+bort med vibration i golvet Ska byta ALLT! Så länka gärna



Svar på inlägget: Volvo 245- Isolering!/Ljuddämpning!



Vanligast är väl "Bitumen"mattor på hjulhus,golv å insida dörrar ? Finns på närmsta mekonomen,AD center eller biltema;tycker dock att biltemas e lite väl tunn........


Ett tips för en tystare bil är att byta ut alla gamla bustningar i hjulupphängningarna. När bustningarna är nya eller nyare så är de mjuka och leder inte ljud och vibbrationer så mkt. Men när de föråldras så stelnar de och blir hårda och överför vibbrationer och ljud in i kupen. Mjuka däck gör också att bilen går tystare. Många nya bilar har till och med specialtillverkade däck som är extra mjuka för att bilen ska gå tystare än normalt då den ska säljas. Men de däcken kan man ej få tag i på marknaden. Mattan under motorhuven är också viktig eftersom den dämpar så motorljudet inte låter så mkt in i kupen.


OK tack!. Men vad för något ska jag använda så att det inte blir kondens på motorhuven? (Undersidan). Vilket material? Länka gärna!



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka