Guide/test: Lacka plåtfälgar enkelt och billigt

Söker man runt efter information om hur man lackar plåtfälgar hittar man alla möjliga olika förslag, allt från blästring och pulverlackering till hammarlack och pensel. Själv har jag aldrig tidigare lackat något, men eftersom jag har tillgång till en lackbox i samma byggnad som kontoret har jag varit väldigt sugen på att testa. Jag har en uppsättning hjul som troligtvis inte tvättats de senaste tre åren och som därmed blivit ganska risiga. Därför tänkte jag att det vore ett ypperligt tillfälle att undersöka möjligheterna att snygga till dem så billigt och enkelt som möjligt. Den intressanta frågan är sedan hur länge de håller sig fina. Detta får vi en indikation på efter vintern, då jag gör en uppföljning. Efter en tur till Biltema hade jag lagt rabarber på följande: Stålborste med plasthandtag - 14,90 kr Maskeringstejp 38mm x 50m - 22,90 kr Fälgfärg, svart - 69,90 kr På lunchrasten idag kavlade jag upp ärmarna och skred till verket. Så här såg fälgarna ut innan jag satte igång. Man kan tycka att det vore vettigt att tvätta av dem innan man ska lacka dem, men det hade jag inte möjlighet att göra. En del av syftet med det här projektet är ju dessutom att se hur pass lite förarbete man egentligen behöver för att få till ett okej resultat. Det första jag gjorde var att stålborsta all metallyta, främst för att lösgöra all smuts. Därefter blåste jag bort dammet från fälgarna. Jag hade inte tillgång till tryckluft, så lungorna fick duga. Slutligen torkade jag av ytan med en trasa. Här är resultatet efter en 5 minuter lång runda med stålborsten. Sedan tog jag fram maskeringstejpen och maskerade upp däckytan närmast fälgkanten. Här kan man välja att maskera hela däcksidorna, men jag ansåg att det inte vore katastrofalt att få lite svart färg på de svarta däcken. Även den svarta ventilen med sitt svarta lock har jag sett att vissa maskerar, men ska man använda svart färg ser jag ingen anledning till att göra detta. Slutligen var det bara det roliga kvar, dvs. lackeringen. Jag skakade burken några gånger och sprejade sedan ned fälgen till dess att jag täckt all metallyta med ett tunt lager färg. Ett par minuter senare lade jag på andra lagret och kort därefter var den första fälgen klar, bara att hugga tag i nästa. För att undvika rinningar sprejade jag ganska korta "bursts" med flaskan hela tiden i rörelse, fram och tillbaka i sidled. Burken jag köpte räckte precis till åtta lager, dvs. två per fälg. Det kan vara idé att köpa två burkar för att vara på den säkra sidan. Här är resultatet efter att färgen torkat. Det sista jag gjorde var torka däcksidorna med en blöt trasa, detta för att hjulen inte skulle se lika dumma ut på nästa bild. Voila! I helgen ska jag montera hjulen på en av bilarna och i vår återkommer jag med en uppföljning. Vad tror ni, kommer fälgarna hålla sig fina till i vår?



Svar på inlägget: Guide/test: Lacka plåtfälgar enkelt och billigt



Snyggt jobbat! Gissar på att det släpper lite vid muttrarna men annars inte eftersom fälgen ser rätt intakt ut. Jag har ju identiska plåtfälgar jag med, men de är enna betydligt rostigare än dina... Denna metod är rätt bra också om om man kan göra någon fin roterande anordning: Får du in fälgar i ditt blästringsskåp?


Snyggt


Lackade mina plåtfälgar med Hagmans fälgfärg för ungefär en månad sen, och dom ser fortfarande lika bra ut. Men det är väl nu det blir upp till bevis när dom börjar salta!


Ja, lösa fälgar får jag in i blästerkåpet. Om jag inte haft däck på mina så hade jag testat att blästra dem.


Det blir så snyggt sen när vikterna ska loss sen ;P


Kan rekomenerra corostabils svarta färg. Säljs på tex ok. En burk räcker till 4 fälgar lätt och den kostar ca 100kr. Sitter som fan gör den å. Handlar mycket på biltema men just färgen är bajs enligt mig. Blaskig och täcker just ingenting å sitter sädär bra:-P men de är va ja tycker;-)


bra ide!


Tar man inte bort färgen där muttrarna ligger an, så får man skylla sig själv sen nr man tappar fälgarna <6 står där i diket till TS... TILLGÅNG TILL LACKBOX SKREV DU - MNE INGEN TRYCKLUFT ?


om man sprejar medan fälgar sitter på bilen o bultarna sitter kvar, kommer färg att släppas på bultarna när man ska byta däck?





d

ok,tack


WTF plåtfälg? 80-talet ringde och ville ha tillbaka sina fälgar!!!


vadå? plåtisar är bäst på vintern!


"Bäst"? Du menar att det fastnar snö i dom och det blir obalans.. Eller att dom är så otroligt fula? En snygg bil förtjänar snygga fälgar både sommar och vinter. Varför ska man åka omkring 5 månader om året och skämmas för sin bil?


Centrumvända funkar väl, det är ju "snyggare/bättre" än orörda plåtisar ?


Visst är alufälgar fina, men verkligen inte alltd. Dem som köper en ny bil och väljer plåtfälgar på sommar och vinterdäck har tyvärr köpt en snikvariant. Men plåtfälgar har sina fördelar. Dem är ganska starka, till skillnad mot tex alu, dem tål oftast rejäla slag utan att spicka. På bruksen är det ALU som gäller, men på gammelbilarna är det plåt som är bäst. Oftast väldigt snygga, en Saab tvåtaktsfälg eller Volvo Amazon plåtfälg är i sig ett kostverk. De är från den tiden då varje bil hade "egna" plåtfälgar, idag är tyvärr alla likadana. Jag förstår dock varför man "hemmalackar" sina fälgar, har man ett par dassiga fälgar på vinterdäcken är det snabbt gjort. Men vill man ha det riktit snyggt, så lämnar man bort dem på pulverlack.


alu-fälgar passar perfekt till g:a saab, men frågan är VAD har man för MÅL & ANVÄNDINGSOMRÅDE. Kör man motorvägen på sommaren alu ser bättre ut. Ska man köra sin vinterbil i ett område som de saltar vägarna, finns fuktighet o man ska köra en hel del grusvägar, alu är inte det bästa alternativet!


Finns enligt mig inga fördelar med plåtningar på vintern. Det enda dom är bra på är och samla massor med snö som fryser fast i fälgar, bromsar och hjulupphängning. Även sand och annat skit verkar fastna över allt i dom. Inte går det att spola ur fälgarna häller då dom är så inkappslade att knappt en slang når igenom Tacka vet jag typ 5 ekrade original fälgar så får man mycket kvalité med hållbarhet nästan gratis


Plåtisar är fula och vintern är smutsig. Det är lättare för mig att skita i o tvätta plåtisar än att putsa på fälgar... Sen skyddar dom lite bättre mot snö faktiskt än femekrade. Visst kan det bli obalans men det löser man med lite vatten när man tvättar bilen... Haft både och o tycker plåtisar är smidigare helt enkelt på vintern



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka