Lackskydd/lackkonservering billigt

Hej! Önskar att få min toyota prius lackkonserverad/lackskyddad (vet inte skillnaden..?) så billigt som möjligt. Men ändå ett bra skydd några år framöver 2-4? Ditec kostar 3500:- vilket är långt över vad jag tänker mig...



Svar på inlägget: Lackskydd/lackkonservering billigt



Köp ett riktigt bra shampo så har du både ren bil och ett bra skydd!


Du menar väll ändå inte att ett schampo ersätter ett riktigt lackskydd? Ring runt till lite olika företag i närheten där du bor och kolla upp vad dom tar för en rekond. Finns det inga som specialiserar sig på just bilvård så testa en vanlig bilfirma, dom brukar ha folk som polerar bilar innan försäljning och ofta vill dessa tjäna en extra slant vid sidan av arbetet


dfine: Ett billigt lackskydd som ska läggas av nån som är trött och vill hem är inte nödvändigtvis bättre än ett riktigt bra shampo.. Vet inte om jag missförstod trådskaparen men jag förstod det som att han önskade ett lackskydd som höll 2-4 år? De finns inte nåt lackskydd som man kan garantera att det håller så länge. Ett riktigt shampo som ger kontinuitet i tillförseln av vax kan ofta vara ett fullgott alternativ. Och vad ÄR ett "riktigt" lackskydd? Allt som innehåller vax är ett lackskydd om man ska vara ärlig.. Vax är ett lackskydd och som sagt så är kontinuiteten inom bilvård den mest förbisedda faktorn. Och dom med riktiga lackskydd som du säger och som är duktiga på sitt jobb gör sällan "billiga" jobb.. Allra oftast får man vad man betalar för..


Då sätter du dig och läser lite på www.bilvardsforum.se och sen så beställer du hem detta; http://shop.bollnasbilvard.se/zirconite . c-534.aspx för att sen underhålla med detta; http://shop.bollnasbilvard.se/zirconite . c-534.aspx Voilá, du har en lackskyddad bil under en lång tid framöver!


Ett vax är ett vax, det kan du avfetta bort om du är riktigt elak på 1-3 tvättar. Ett lackskydd håller från 12månader och uppåt och klarar avfettningar utan problem och innehåller inte vax.


Som jag förstod det ville han inte göra det själv utan lämna in bilen på rekond så förmodligen blir resultatet och skyddet bättre än om han tvättar bilen med ett waxschampo Tyvärr kan jag inte hålla med dig om att ett bra waxschampo kan jämföras med ett riktigt lackskydd. I mina ögon är inte wax ett riktigt lackskydd och jag förstår inte varför alla är så besatta i dessa waxer, dom håller inte längre än ett par veckor och tål inte vanliga tvättar. Visst glänser en nywaxad bil oftast lite mer dom första dagarna men annars finns det ingen fördel med att waxa bilen istället för att ha på ett riktigt lackskydd!


Det finns många lackskydd som inte håller 12 månader om du tvättar fel. Vad är skillnaden på ett vax och ett lackskydd förresten? Du verkar insatt så du kanske vet och kan förklara det för oss på forumet? Vore intressant!


dfine: Visst är det skillnad på vax och "lackskydd", eller ska iaf vara kan man tycka. Men de bästa vaxerna är fullt jämförbara med de sämsta lackskydden. Och definitionen på vad som egentligen är ett lackskydd är det nog ingen som kan ge en riktig sammanfattning på.. Allt som tillförs för att skydda lacken är ju i språklig tolkning ett lackskydd mesans andra tolkar lackskydd som detsamma som DITEC..


Ska sätta mig ner och skriva ihop lite när jag får tid.





Va spännande! Skriv gärna då oxå vad du har för belägg för dina tankar och åsikter!


http://www.garaget.org/forum/viewtopic. . 4#p3011284


så 3500 för ett skydd som vara upp till 4 år e för dyrt? vet inte om ja ska skratta eller gråta.


Blev tyvärr inget klokare av ditt inlägg angående skillnaden på vax och lackskydd! Såg inte heller nån hänvisning till vad du grundade dina åsikter på.. Såg bara att du hade hört dig för själv på ett annat forum. Ett vax med polymerer då. Är det ett lackskydd? Skulle vara intressant om du försökte skriva mindre brett och istället förklarade skillnaden på vad som avgör om nåt är ett vax eller om det är ett lackskydd. Känns som du bara vill verka kunnig och säga att det är så stor skillnad mellan ett vax och ett lackskydd men du kan inte förklara vad som ÄR vax och vad som är lackskydd. Var de inte det du skulle göra? Som sagt, ett vax med polymerer, är det ett lackskydd lr är det ett vax? Eller är det kanske ett lackskyddande vax? förklara nu skillnaden du som säger att det är helt olika saker..


Termer som lackskydd/lackförsegling/lackkonservering är inget mer än en beskrivning utav en funktion. Det är innehållet på skyddet som man måste se till. Ett vax är ett vax. När du lägger in polymer och silikon förlänger du hållbarheten och kan kalla det vad du vill. I sig är även ett vax ett skydd. Så kalla vax för lackskydd om du vill Så som du förstår så är det innehållet som avgör hållbarheten, vad det skyddar emot och vad du vill döpa det till. Jag har aldrig påstått att jag är kunnig, vet mer än någon annan... Vem som helst kan läsa sig till informationen jag har presenterat, och jag har självklart bollat mina tankar med folket på www.bilvardsforum.se för... "ensam är inte stark", det borde du ha lärt dig vid det här laget!


Du undviker som vanligt specifika frågor. Vax är Inge bra enligt dig men lackskydd är bra.. Men vad som är vax och vad som är lackskydd kan du inte ge ett riktigt klart svar på.. När du skriver att fikonet förstår varför folk gillar vaxet så borde du ju isåfall kunna svara på vad som är ett vax. Nu säger du plötsligt att vax kan betecknas som lackskydd.. Så om jag ska tolka ditt inlägg så är en sak inte bra för att "ingen orsak" och nånting som kan vara nära på en identisk produkt ÄR bra för att "nån orsak"! Vax och lackskydd kan va samma sak men bara ena saken är bra... För att.. ?


Synd att du tolkar det så, är absolut inte min mening. Jag älskar vaxer! På sommarbilar är det fantastiskt trevligt att använda, men det är något som är till för antesiusten och kan tänka sig att vaxa varje månad. Men jag skulle aldrig få för mig att använda det på en bil över vintern, eller om man är lite små-lat själv. Om du läst vad jag skrivit skulle du inte skriva som du gör. Mitt tips är att du läser igen! Allt handlar om "vilket skydd vill kunden ha"...


Du skriver ena stunden att det är innehållet är avgörande och i andra stunden att vaxet inte är hållbara. Och du kan inte definiera skillnaden mellan vax och ett lackskydd .. Ändå säger du att vaxet har sämre hållbarhet. Du pratar om att ensam inte är stark men ni lyckades ändå inte bena ut skillnaden?


Innehållet är avgörande, för ändamålet. Rent vax är verkligen inte hållbart. Men oerhört trevligt att ha på en sommarbil eller vid utställning. Vem bestämmer vad du kallar ditt skydd för? Om sen skyddet är ett vax, beror ju på vad ditt skydds innehåller, eller hur!?


Då är ju följdfrågan vad som du betecknar som rent vax.. När du förklarat det så kanske man kan börja förstå vad du menar även om man inte är helt novis..



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka