BMW: Serviceintervaller och servicekostnader?

Har funderingar på att köpa en -01 5-serien som har gått strax under 30 000 mil, och jag skulle vilja veta om det finns någonstans där man kan se de olika servicarna, vad dom innebär och vad dom kostar? Om inte så vet säkert någon här på forumet om det är någon stor service efter 30 000 mil? Och vad brukar den gå på?



Svar på inlägget: BMW: Serviceintervaller och servicekostnader?



Brukar stå i instr. boken i övrigt. "Man följer bara informationen i displayen och i serviceanvisningen som är lite olika för olika modeller. Servicepunkter finns under mekartips i forumet. Sekvensen i displayen är: Oilservice-Inspection I-Oilservice-Inspection II-Oilservice-Inspection I-Oilservice Inspection II osv i all oändlighet. Vartannat år tänds dessutom klocksymbolen som betyder byte av bromsvätska, detta behöver inte sammanfalla med de övriga servicetidpunkterna, oftast kan man väl vänta till nästa servicebesök med detta förmodar jag. Olja/filter byts vid varje tillfälle, Inspection I och II innefattar dessutom de övriga servicepunkterna, II:an är mest omfattande. Kamrem blir svår att byta då det är kedja på BMW sen lång tid tillbaka, byts normalt inte före 20-25 tusen mil. Förmodar att ovanstående stämmer på de flesta modeller, kommentarer/avvikelser emotses tacksamt!" // Folke


*Se över serviceboken & beställ hem papper från bilprovningen & se vad som gjort/åtgärdats sedan tidigare, vad detta kostat & vad som ev. kan tänkas "braka ihop" inom den närmaste tiden.


Vad kostar ett eventuellt kamkedjebyte då? Jag har 18 000mil service på min volvo nu som går på 13 000kr och vad jag hört sen innan så ska bmw vara betydligt dyrare på service än volvo?



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka