Brännmärke på taket

Tjena, Jag har en Honda Civic Type-R svart. Under nyår hände en olycka och det blev brännt på taket, först trodde jag att det skulle gå och tvätta bort, men icke... och nu har det även börjat bli fuktigare just runt det området och jag är rädd att det ska börja rosta. Det jag undrar är hur man skall gå till väga för att fixa något sådant här? Undrar om det finns något billigare sätt att fixa det, missförstå mig inte jag vill absolut att det ska bli bra och som det var innan det blev brännt men... jag har helförsäkring men självrisken ligger på 5 lakan så inte så roligt. Edit: Brännmärket är vitt btw. Tack på förhand, Nick.



Svar på inlägget: Brännmärke på taket



kolla med rekondare så kan dom säga hur du ska göra


Känner man om det gått genom klarlacken eller? Lägg upp lite bilder på det så ser man lättare hur pass skadan är.. Utan o se dom tror jag inte du får bort det helt.. och har det brännt klarlacken så blir det att lacka om.


Lite svårt och känna nu när det är fruset, även svårt och se på bilden men lägger upp ändå.. Fryser direkt runt det området där det är bränt.


Oj... Även om det är fruset ser det där inget trevligt.. tror det kommer bli svårt utan att lacka om...


Yes misstänkte det, kommer man behöva lacka om hela taket då eller går det att lacka den biten bara?


Hmm, ingen aning.. det beror nog på vilken firma man lämnar det till och hur djupt skadan tagit.. Har du tur räcker det kanske att dom slipar det och lägger på klarlack.. Kör förbi en lackeringsfirma och helt enkelt fråga dom bara, mest så du vet på ett ungefär..


Jaop får jag göra tack så mycket för hjälpen!


Det ska gå att lägga kulör bara där det behövs.. men du måste ändå klarlacka hela för att få bra resultat..


Kan inte denna skada gå som skadegörelse? Du kan ha billigare självrisk isf.





Räknas det som skadegörelse om det är en olycka? Jag tyckte han sade att det var en olycka iaf


Skulle vatt kul o se hur det har gått.. hur det löstes om det nu gjorde det..


Bilden säger tyvärr ingenting pga all frost osv.. Så lägg upp en bättre bild då taket är torrt så kan du få en bättre bedömning. Du kan laga bara den skadade ytan och hela taket behöver varken bas eller klarlack. Docj kan det vara snabbast (läs billigast) om lackeraren gör så.. Men en duktig spotrepair kunnig lagar bara skadade delen om du vill.. Skulle tippa priset till ca 2000.. Hoppas det löser sig!



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka