Tips på polering

Hej! Skulle vilja ha tips på hur jag får bort repan på bakluckan på min BMW e36 Coupe Calypsoröd (mörkröd). Gjorde ett halvhjärtat försök i sommras men blev inte mycket bättre. Repan är inte jättestor men ser man den så ser man den, om jag säger så PS! Är nybörjare på biltvätt och att putsa på bilen så håll inte inne med tipsen. Jag hör hellre ett tips för mycket än ett för lite.



Svar på inlägget: Tips på polering



Använd polermaskin (den bästa varianten är en maskin med 2 rondeller tycker jag), kör sen vanlig Sonax rubbing runt och över repan. Polera sen med Sonax bilpolisch och waxa med Sonax Hårdwax. Är inte säkert att repan försvinner fullständigt, men den kommer synas mindre, man vill helst inte polera för mkt för, var gång man polerar så äter man bort en bit av lacken.


Har du bild på repan? Om man aldrig polerat innan så ska man inte börja med att försöka få bort en grov repa det första man gör... Utan att öva på lite enklare saker. Mitt tips hade vart att åka till en lokal rekondare och fråga vad dom ska ha för att ta bara den repan, borde på sin höjd vara någon hundralapp om du tvättat bilen själv innan. Sen kan du när du har läst på lite på forum som tex. www.bilvardsforum.se göra en fin-polering på bilen


Skall nog försöka mig på ett test till Men vilken "skiva" (trissa ?) skall skall man använda för bästa resultat ? platt/vågig, hård/mjuk ? PS! Tror det är en hund klo som har skapat repan. Färgen är kvar så borde ju inte vara allt för djup iaf Men den känns om man känner med fingret så minimal är den ju inte heller Har ingen bild på den nu men kan ta en morgon om det önskas !?


Raxox: Tänkte försöka hjälpa dig så att du får svar på dina frågor och den hjälp du efterfrågar. Vilken trissa du använder är inte SÅ himla noga då det gäller att ta bort en repa. Däremot så bör du ju känna till hur valet av trissa påverkar din kamp mot repan och hur den påverkar slutresultatet. Alltså, om du kör med en hård trissa så kommer du nöta ner repan snabbare än om du kör med en mjuk. Men som jag skrev så är det väl inte så noga med ditt val av trissa eftersom det inte behöver handla om att kapa minuter osv för dig som vill lära dig att fixa med bilen själv. Däremot så ger en mjuk trissa en högre glans och mindre risk för hologram. Hologramrisken påverkas oxå väldigt mycket i valet av medel. Angående maskiner så är en dubbelmaskin betydligt enklare att hantera och den kan man inte ställa till några katastrofer med, därmeot så kan den inte ge samma avverkning och inte heller samma glans så jag tycker alltid man ska ha målet att lära sig att hantera en enkelmaskin. Vill man polera och få till riktigt bra resultat så måste man kunna hantera en enkel maskin. Så mitt tips är: Kör med den maskin du har, har du ingen så köper du en billig dubbel på clas ohlsson och där köper du även ett par trissor.. Sen köper du ett polermedel från nån med bra referenser och så provar du dig fram.. Risken att förstöra är minimal om man är någorlunda händig, och skulle du behöva måla om en panel så handlar det ju om ca 1500 spänn men då har du lärt dig nåt och har medel och kan ta hand om din bil själv framöver! Jag tycker du ska våga prova och att du ska ge dig när du tycker det duger, låt hellre det finnas en antydan kvar av repan än att du riskerar att köra hål.. Dock är det i princip omöjligt att köra hål på en lack med en dubbelmaskin.. Lycka till!


Då många klagar på att det vore en allt försvår första uppgift för en nybörjare så undrar jag om man kan göra det för hand med poler-trassel ? Gör inget om det inte blir 100 procentigt bara den syns mindre. Sedan undrar jag om ni anser att Turtle är bra ? Använde http://www.jula.se/flytande-rubbing-300-ml-629107 i somras men blev som sagt inte mycket bättre Dock ser jag aldrig på nätet någon som rekommenderar Turtle heller. Är de dåliga ? PS! Har en 399 kronors polermaskin liggandes vid behov


Ta 399 kronorsmaskinen och kör med.. Tänk på att det krävs att hela repan är borta innan du går igenom, om repan inte är genomgående vill säga.. Så om du bara tänker på att köra tills repan är borta och inte mer, eller att du tar bort nästan hela repan, så är det ingen fara! Enda risken som finns är om det är en kant/pressning på den yta som du behöver polera. Annars är det ingen fara! Våga och vinn! Körde du Turtles flytande rubbing för hand eller med maskin? Det är ingen produkt som jag skulle rekommendera men nog borde den få bort repan förr eller senare om du kör med maskin. Men att försöka få bort en repa för hand är ju en veckas jobb typ..


Här har du en bil som Larpa har polerat, den svarta Dodge Chargern i början av klippet alltså http://www.youtube.com/watch?v=Xs38591JkAs kanske kunde vara kul att se Lycka till med polerandet


raxox har du vägarna förbi Eskilstuna så kan jag försöka hjälpa dig=) Har lite shyssta medel som säkert kan mildra din repa!


Skulle ha kunnat komma om inte detta inträffade http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=235713 Men vi får se, beror på när jag kan få den fixad





Skulle dessa bli bra om jag gör det själv ? 41-S0320100 - Rubbing 41-S0317100 - Grovlackspolering 41-S0301100 - Hårdvax Sök i Mekonomens webkatalog


Allt beror även på HUR man gör det men det är inte direkt några toppenprylar du hittat där..


Hör av dig om du är i Halmstad så ska jag våtslipa din repa så att du inte ser röken av den. Är utbildad av Mr.Cap MvH


så din slutsats är att repan ska våtslipas? du har ju inte ens sett bilen ännu.


Ja det är min slutsats, har det varit en hund som han sa och gjort repan så får du inte bort den med ''rubbing'' hur mycket du än försöker utan att våtslipa, det är en djup repa som nästan kan jämföras med att dra med nyckel lite lätt på lacken (inte så det går genom till grunden då) Vi hade ett fall där en hund hade skuttat runt på huven på en Mörkgrå bil och repat otroligt mycket, så det är inte första gången det händer direkt


Jag har polerat bort MÅNGA hund och nyckelrepor med vanlig rubbing.. det är absolut inga problem. Är det på en begränsad yta så skulle jag definitivt inte rekommendera våtslipning vilket tar bort strukturen, apelsinytan på en fläck, om man inte är fullt skillad i våtslipning.. Alla repor som du kan ta bort med slip kan du ta bort med polering oxå. Mvh! (vidareutbildat MrCapáre)


Jag säger bara en sak Meguiars Ultimate compound och rubba med fy fan vilka undermedel dom har alltså, visst kosstar lite men väl värt men köper du på ebay så kan du köpa för ca 100 lappen billigare än i sverige av detta proffs bilvårdsmedel. jag har aldrig jobbat med bättre o jag e inget profft en amatör bara men så underbara bilvårdsprodukter. Detta ultimate compound tar bort en himmla massa repor har testat det på min gamla vectra som hade repor här o där o tvättrepor över allt.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka