Vilket medel ska jag använda för att få bort de små svarta pluttarna på lacken.

som, rubriken lyder, Vilket medel ska jag använda för att få bort de små svarta pluttarna på lacken. Jag har testat några men de är inte bra. Kom med tips tack.



Svar på inlägget: Vilket medel ska jag använda för att få bort de små svarta pluttarna på lacken.



Vad är det för svarta pluttar och var sitter dom? /Benny


köp clay är en sorts lera som du gnuggar med sen får du ha något medel med så det glider så ska du nog få väck det


Om det är asfaltsfläckar du menar så fick jag bort mina med ett avfettningsmedel som heter "Prickbort". Finns att köpa på bl.a. OKQ8. Men läs varningstexten innan du använder det så det inte blir andra problem.


svarta prickar är somsagt oftast asfaltsprickar och det går att få bort på 2 sätt.. 1. kallavfettning 2. clay (lera)


Lysfotogen, okq8 egna superavfettning genomskinlig flaska grönt innehåll, diesel, brukar jag använda till dom prickarna.


Autosmart - Power (tjäralösande avfettning) använder jag och den fungerar väldigt bra http://www.smartab.com/retail/visaProdu . prodId=224


Dom sitter på nedre delen av dörrarna samt mellan dörren och hjulet på fram skärmkanten.


helt klart asfaltsprickar/tjärprickar! köp dig en flaska kallavfettning och ta bort dom


Jag brukar ta bort tjära/asfaltsfläckar med Autosmart Power tjärlösande avfettning, spraya på, vänta en stund tills du ser att prickarna börjar rinna och stryk sedan bort dem med en mjuk svamp. Se dock till att du inte lägger på avfettningen i solljus då den lätt "bränner fast".





Jag väcker en ganska gammal tråd, men tändvätska är ett rekondknep, prickarna bara smälter bort.


jag tycker waxet tar det mesta xD


Jag använder prickbort på jobbet vilket är grymt bra mot olja o tjära men oxå väldigt elakt mot gummi, däcken blir lätt missfärgade.. Hemma använder jag julas kallavfettning --> http://www.jula.se/kallavfettning-4-l-629010 vilken jag tycker är lika effektiv som prickbort. Hittills har jag inte fått några missfärgade däck med julas varken på bilen eller hojen där jag dränker bakhjulet i avfettning för att få bort eventuelt klägg efter kedjesmörjan.. //Andreas


WD40 rostlösare löser upp asfaltsfläckar på lacken MEN använd inte 5-56.


Det var prickar som varken gick bort med kallavfettning eller alkalisk avfettning.


Jag har plockat bort dem med naglarna (försiktigt) för att sedan tvätta med thinner. Funkade fint det med.


Emot tjärfläckar är det Smartab:s Tar remover som är det enda alternativet enligt mig. http://www.smartab.com/Produkter/Fordon . /Tar-Remow Clay/Lera kan ofta repa en lack om den inte används på rätt sätt. Leran används oftast till att "tvätta" bort flygrost. Dock rekomenderar jag hellre en mild polering och förbruka massor av polerrondeller istället. Mvh Mattias


Hej! Dom svarta prickarna är asfaltsprickar. Dom får man bort med en kallavfettning, men när man lägger den så måste man även lägga en alkaliskavfettning. Eftersom kallavfettningen är petrolium baserad så löser inte vattnet de. Så lägger du en kallavfetting och sen spolar av så kommer det bli en hinna kvar på bilen, som kan leda till skador i lacken. Får man inte bort allt första gången man lägger de, så kan man svampa med en vanlig svamp så brukar de lossna. Om man ska rekonda en bil så brukar man oftast använda en "clay" dvs man lerar bilen för att få lacken helt ren innan polering


Själv kör jag på Berner´s tjärborttagning som funkar ypperligt till detta! Skönt som fan också är att de är ingen jävla pumphandtag utan enbart en "cap" man trycker ner så kommer de automatiskt så att säga!



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka