Volvo V70N - Konstig i lacken - bild

Jag köpte bilen för 1.5 år sedan begagnad, bilen är inte ny utan 9 år gammal. Jag förväntar mig att det ska vara små skavanker i lacken då. Men han jag köpte den av hade tydligen lagt "black wax" över massa repor och även detta bland annat. Området känns lite strävt, som om något gått emot. Känner mig mer eller mindre lurad då efter ett par tvättar så dök detta fram. Jag har nu tänkt att jag ska göra något åt detta och att lämna in bilen på en lackeringsfirma är något jag drar mig för då jag inte vill lägga så stora pengar på en så gammal bil. Utan jag har tänkt att göra något åt det själv. Vad kan jag göra för att få bäst resultat? jag har kikat på lack på sprayburk som man kanske kan maska runt och sedan spray området och polera ut det. Jag är urkass på detta och har heller ingen i min närhet som är särskillt duktig, så alla tips är välkomna.



Svar på inlägget: Volvo V70N - Konstig i lacken - bild



Oj, förstår dock inte hur han har kunnat dölja så där pass mycket skrap. Även svårt att se exakt vad som är repor och vad som är skit, är hela "fyrkanten" som är matt repor? Kanske ett misslyckat försök till våtslip? Ja det är svårt att se på en bild så jag kan bara spekulera Man kan nog få det att se rätt hyfsat upp med lite våtslip och massa polering. Men att börja blaska på med en sprayburk är ingenting jag rekomenderar om du inte känner att du kan hantera det. Risken finns bara att det ser värre ut. /Chrille


Hej, tack för ditt svar, det är fyrkanten och det som löper ut till höger fram mot däcket. Så att våtslipa och sedan polera är något du tror på?


Oj känns definitivt som nån kört mot något, ser ut som att klarlacken e borta där. Testa att polera först dock så e jag tveksam. Hade exakt samma sak på min kärra när den var svart på en list och det var helt omöjligt att få bort. Ser ut som bilen e solid svart och då e det bara att lacka dörr samt skärm, solid svart e ju tacksam och det blir ju inget nyansskillnad.


Något jag avråder dej ifrån är att hålla allt som heter sprayburkar borta ifrån bilen. Åk till en lackerare/bilvård och fråga om råd.


Annars så kollar du laga.se efter ny skärm och dörr, finns många krockade v70n. Annars så gör du som ovan sagt Lycka till !


Åk till närmaste rekondfirma


Ska åka till en lackerare i veckan och se vad dem säger!


Åk till Top Car i Karlstad och hör med Peter vad han tror! Kollar på bilden i min telefon så jag ser inte så bra men de skarpa kanterna talar nog mest för att det redan är nån som varit framme med sprayburk redan. Speciellt då du säger att området känns strävt.. Förmodligen är det färgdamm och vill du prova själv så skulle jag rekommendera dig att tvätta området med thinner.. Då kommer fyrkanten förmodligen försvinna snabbt och enkelt och den ursprungliga skadan dyker upp. Gör du det och sen prövar skälv ned sprayburk så bör de iaf inte bli sämre än det där! Dock blir det nog bäst om du låter nån måla om det för ett par tusen! Om du vill prova själv så får du gärna ringa för tips om hur du ska göra för att lyckas så bra som möjligt!


Om du tar nageln och drar från den blanka fina ytan mot den matta/sträva. Kan du känna en kant som går antingen uppåt eller nedåt ? Om den går uppåt är det ju mest troligt att smartskaftet har gått lös med sprayburk och gjort ett skitrisigt resultat. Går den nedåt eller inte känns så kan han ju eventuellt börja våtslipa ytan ?



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka