Tvätta efter polering

läst lite att man tvättar bilen med hd-grön så inga rester finns kvar innan man vaxar. Kan man inte köra med kallavfettning eller liknade då hd-grön inte finns lika lätt att få tag på. Blir resultatet skit om man tvättar bilen med vanlig avfettning innan vaxning?



Svar på inlägget: Tvätta efter polering



Nej, det kommer bli bra. Lägg först på kallavfettning när bilen är torr och lägg sedan på vanlig alkalisk avfettning. EDIT! Läste lite snabbt innan, såg att du skrev EFTER polering nu. Då vågar jag inte svara på det. Men varför avfetta mellan polering och vaxning?


Det är för att få bort alla polerrester. Då fäster nämligen lackskyddet bättre. Jag brukar använda http://www.prorecond.se/webshop/index.p . ductId=318 som är gjort för just detta ändamålet.


Finns de inte nåt medel på mekonomen som funkar?


brukar tvätta med kallavfettning o lite schampoo lägger avfettningen på bilen sen häller jag schampoo i svampen för att bryta ytspänningen o sen svampar jag bilen spolar den ren o torkar den med ett sämskinn eller microfiber.. brukar då fungera riktigt bra så.


blir att göra så då hd-grön verkar vara svårt att få tag på, om man inte skickar efter från internet.


alkalisk avfettning sedan shampoo utan något vax eller annat glansmedel i.. kallavfettning/petroleumbaserad avfettning är inte gjord för att lösa upp tex polermedelrester.


HD-grön finns på våran statoil butik.. men kanske är olika på butiker?..


Denna m etod fungwerar så länge det inte är en uppolerad matt, solid lack. Vid tvätt utan lackskydd så kommer ytan mattas en aniung och tappa sin glasn den hade innan tvätten. Behöver inte vara HD-grön. Någon alkalisk avfettning av bra kvalitè räcker.


tackar för alla svar





Jag är lite okunnig inom detta, vad är det för skillnad på alkalisk avfettning och petroleumbaserad.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka