Vad kostar det på firma o spruta hela bilen?

om man har slipat ner o förberett hela bilen för grundfärg och lackering? alltså de ska bara stå med sprutan i hand, allt annat är gjort. primer, färg o lack köper jag separat. ca pris någon?



Svar på inlägget: Vad kostar det på firma o spruta hela bilen?



jag fick ett "prisförslag" på 6k.


6 lök för det!? hur lång tid kan det ta för de egentligen, 2 timmar max? 3000kr i timmen känns helt ologiskt!


Inte för att vara sådan men dom som jobbar med detta dagligen kan inte undgå dina missar och måste säkert göra om en del av underarbetet. Dom är helt klart "arbetskadade" men vill också ge dig bästa resultat Ett tips låt firman lägga grunden också då deras säkert håller bättre


mja, ska de grundas, lackas, sen klarlackas så tar de tar längre tid än vad man tror. Lacken ska ju hördas ordentligt med. Går säkert få billigare, men de är vad jag har fått till svar. Har även märkt att många inte vill lacka när du gjort grundjobbet, då dom är "rädda" för att de ska bli dåligt. (vågigt eller liknande). Ska man vara fin får man lida pin!


6000 KR ÄR ETT HELT OKI PRIS.Det är inte och bara bara som en del tror.Sen frågar folk vem som lackat bilen och då säger ni firmans namn som får dåligt ryckte.


Nja, nu fungerar det inte riktigt så. Lackboxens drivning kostar en del för en hellackering inkl. bränning. Filter i boxen kostar, även lackboxens inköp. Hyran ska betalas. Revisorn jobbar inte gratis. Sedan ska det momsas och skattas, räkna bort ca 50%. Sen, kan man ta ut en lön. Allt detta för 6000:- är billigt! Men blir troligen en omöjlighet att hitta en seriös lackerare som vill använda kundens eget material. Men lycka till ändå att hitta en. Mvh Tobbe


"lackboxens drivning"... jag antar att du syftar på elen i detta fall? om ja, ge dig.. (om inte förklara) filter vad kan det gå på, 100kr för min lackering? hyran jo men man får ju vara lite realistisk. revisor osv finns på alla företag idag o inte tar de ut såna här fantasisummor. moms o skatt tar man också ut på allt idag så jag ser inget märkvärdigt där heller. kan däremot förstå det här med att de inte gillar att man kommer med annan färg än deras eget märke. har själv varit med om en enorm prisskillnad på lackeringsfirmor förut då jag skulle få en fälg i ordning. den billigaste firman som visade sig va helt OK tog in min fälg för 800kr. den andra firman skulle ha 1800kr eller också inte alls sades det.. då kan man ju fundera. stor vs liten firma, självklart ska den större ha mest betalt. i detta fall mer än dubbelt! detta var i maj-juni detta året kan jag tillägga.


Hade du själv lackat en bil för 6k om du hade varit billackerare? Jag kan få en bil lackad för 6k med allt jobb. men då har jag kontakter med. Många billackerare tar inte emot bilar som e slipade just för att undvika dåligt rykte, samt om du har silikon på den så är det billigare att neka bilen än att det smittar av sig i lackboxen och andra lackjobb.


Jag tror de kostar en del att värma upp en hel box för bränning av lacken. Men ja, det lättaste är att DU ringer runt och frågar vad det skulle kosta.





Jag får pröjsa 12 k ungefär för hellack på firma utanför arbetstid och det tycker jag är BRA! Då garanterar han mig bra kvalite annars gör han om! dock gör han förarbete på det priset men de skiter jag i! Hellre bra gjort och lite kostnad än halvtaskigt och billigt


Lite illa att ringa runt till lackfirmor och fråga vad dem tar att göra det svart:P


6k är billigt som fan för en hellack...


6k i arbetskostnad för o spruta bilen några gånger? det tycker fan inte jag är billigt. o har ännu inte fått nått direkt svar på hur lång tid det kan ta rent arbetsmässigt o göra det. inte torktid inräknad då givetvis. att det kan kosta lite o värma upp lackboxen förstår jag, men det är inga tusenlappar vi snackar om direkt... om ens 500kr.


Är grunden lagd på bilen?


ursäkta men har jag förstått detta helt rätt eller rätta mej .ska du betala 6tusen för en hellack som du själv gjort förarbetet på så du ska betala för grund ,härdare till grund.slippapper .maskpapper .färg,(vattenbaserad ) klarlack härdare till klarlacken,strömkostnad för en hel helg på en lackering plus alla timmar det det tar för en man fredag till söndag 8 timmar om dan tycker du det är dyrt tycker jag du ska lacka den i garaget med sprayburk från biltema för det är vad man får betala i material nästan för en helackering utan arbetskostnad. så 15tusen e rimligt och göra ett bra svart jobb på en hellackreing .och göra ett skitbra jobb utan klagomål från kunden, titta gärna på mina målningsprojekt .usch vad man blir trött på smållänningar som ska ha allt gratis plus att det ska vara 300 hundra procent bra ovan på allt .....hur f-n får ni ihop det


du borde nog titta lite mindre på pimp my ride .för hade du varit där i deras verkstad så hade du nog kommit underfund med att det tar lite längre än två timmar än vad dom visar på tv !!!! och inget är gratis och att det går åt rätt mycket materal och att det är skitdyrt .JAG VET! för jag har jobbat som lackerare i snart 14år


står överst. nej blir nog bäst o lägga den på plats me riktig spruta. 3-4000kr hade jag gärna betalt men gränsen är nådd vid 6. blir ju minst 10000kr för färg + X antal timmars jobb isf. men hur lång tid kan det ta o lägga grund, färg o topp? ingen rost, små bucklor eller annat finns. jag "gissar" på att det inte är omöjligt att få det gjort på under 10 timmar.


hade du inte tänkt slipa bilen efter grunden ???? för då lär det inte bli snyggt !!!det blir apelsin gånger tio me slipgrund o färg utanpå den om du slopar att slipa grunden ska du köra bilen hemifrån maskerad o klar också!!eller du ska andvända lackerarens verksta o jobba i när du gör förarbetet ??? bara undra


10 tim ? Kanske om det är en vinterbil som ska åkas på isen med. Tror du det går fort och göra allt underarbete,maskering ,klossa,spackla bucklor,slipa fyller,maskera om, tvätta ,sen lacka. Alla lösdelar då? eller ska bilen målas ihop så kommer det ju se fan ut men det gör det nog ändå i ditt fall med bucklar och slipmissar mm som alla amatörer gör.Inget ont men så är det.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka