Skynke över bilen som man kan använda ofta utan att skada lacken?

Nu är det så att jag har min nyinköpta golf GTi som är i riktigt bra skick exteriört, och jag undrar om det finns ett överdrag som täcker hela bilen när den inte körs som inte riskerar lacken. Saken är att den kommer ju dras av och på varje gång jag ska ta bilen, och att slita på lacken skulle man såklart gärna undvika varje gång man gör detta. vi har så pass mycket frömjöl etc. här ute nu så man behöver annars tvätta den så ofta.



Svar på inlägget: Skynke över bilen som man kan använda ofta utan att skada lacken?



Nu är ju din bil ett par år men till många nya bilar finns det modellanpassade överdrag att köpa på t.ex. Volkswagen. Frömjöl m.m. Får man nog stå ut med såhär års, bara tvätta bilen lite oftare. Jag hade ett modellanpassat överdrag till min Seat men det kostade 2 lax också..


Du måste ju ändå tvätta bilen innan du lägger på överdraget, annars följer ju eventuelt damm grus o liknande med överdraget och repar lacken=( //Andreas


Precis, ett överdrag lämpar sig bäst om bilen ska stå en längre tid där den kan bli dammig, t.ex. under vinterförvaring och liknande då man ändå tvättar den innan man ställer undan den.


om den står ute och det blåser så sliter det en hel del på lacken om man har skynke över. Skynket fladdrar och nöter bort lacken.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka