Tydliga polermärken i svart solidlack

För en som inte har en aning, vad innebär detta? :-D



Svar på inlägget: Tydliga polermärken i svart solidlack



Typ en sån här, http://www.google.se/imgres?num=10& . 0,s:0,i:68


Bästa sättet att få bort rosorna efter masinpolering är att polera med rent vatten med maskin så kommer dessa att försvinna sen lägga på vaxet..


Det är som sagt antagligen polerrosor, en svart lack är inte svårare än någon annan om man vet vad man gör. Det är slarv som Jill skrev, det är antagligen inte heller svårt att få bort. Får hoppas att han tar på sig att göra om jobbet bara Jobbar man på Ditec borde man kunna polera en bil utan att få massa hologram ?


Jill, jag tänkte mer på vad som menas med hologram, men jag antar att du menar "polerrosor"? :-) Tack för svaren. Jag ska ringa/besöka honom imorgon och se vad han säger. Det är helt riktigt polerrosor. Extrema sådana som syns rejält. Enligt min mening ska inte sånt här få hända från ett såpass starkt märke inom denna branschen.


Hologram/polerrosor Antagligen har han kört över den med enkelmaskin och rubbing på lågt varv och struntat i städpolering. Det är typ så alla rekondare jobbar här omkring. Hologram på varenda bil. Kul när kunder med svarta bilar lämnar in bilen och förväntar sig polerrosor, haha. (hänt flertal gånger)


antar att dom har rubbat upp den me enkelroterande innan och kanske slarvat med att finpolera bilen efteråt? rätta mig om jag har fel...Men borde inte finpoleringen ha tagt bort hologramen om man varit noggran? Sen undrar man ju varför inte dom som utfört jobbet granskar bilen noga efteråt för att undvika sånt där.


Detta är vad jag förståt hologram, ser lite ut som 3d kort man hade när man var liten.. kan se ut som om de ligger långt ner, ovanför eller bara platt på lacken för min del har de alltid varit blåaktiga och gått bort med finpolering.. Polerrosor blir väll när man inte bryter ner medlet tillräkligt mycket så man får rundarosor(repor) kvar efter trissorna? för hologram kan jag även få vid finpolering med hologrambortmedel när jag använder för hård trissa... //Andreas


tråkigt att sånt händer menmen alla är vi människor tycker inte du ska bli arg förns du pratat med killen tar han på sig misstaget fixar bilen så är väll endå ingen skada skedd ?


Det är mycket som spelar in, rätt medel, rätt trissa, rätt tryck, rätt varvtal, rätt rörelser för individuell lack. Bilden visar en slarvig/dålig polering. Så mycket rosor ska det inte bli när du kört med enkelmaskin, då gör man något grovt fel. Med tiden då man lär sig kan man polera endast med enkel och undvika hologram. Det är dock alltid bäst att slutpolera med en dubbeloscillerande maskin, fin trissa/medel. Inte minst för ökad glans Nyfiken; Vad för medel refererar du till som "hologrambortmedel" ?





Tack DandanRacing för en perfekt bild på hur hologram/polerrosor kan se ut


Haha slarvig/dålig... tack för den du , första gången med roterande och körde buffer 2000 för att ta bort oxiden på min grovt oxiderade volvo 245 = trissan blir packade med skit efter 1/6 del av taket bara att gå över med 3m blå kork och mjuk trissa så är det borta -> http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- . 5340_n.jpg Hologrambort, finns säkert fler men dessa var de jag kom på nu.. 3m blå (50383) gtechnig p2 3M blå använder jag själv med sonax svart(mjuk) trissa och för mig fungerar det perfekt. //Andreas


Jag är absolut inte arg då killen som gör jobbet är otroligt servicemind och tillmötesgående samt lätt att kommunicera med. När man pratar med honom så verkar han vara extremt kunnig i det han gör, det är därför det blev lite som en chock i solljuset när jag såg detta första gången. Tråkigt bara att behöva lämna ifrån sig bilen igen och att det blir extra arbete för honom. Men som du sa så är vi alla mänskliga och inga robotar som går per automatik :-) jag pratade med honom i förmiddags och det var inga problem att bara åka upp och visa det för honom så fort det är soligt väder. Känner jag honom rätt så fixar han det! Fortsättning följer.. :-) Exakt så som Dandanracings bild han la upp, så ser min m3 ut just nu på sidan.


Skönt... Då ska du se att det löser sig!


Haha självklart var det din bil också, sorry Då är det förståeligt! I början är det inte lätt. Ett litet tips om man får ge sådana är ju att kanske byta ut Buffern mot något hetare


Har du några tips på bra medel som är gjorda för att bara ta bort oxid? //Andreas



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka