Vaxning

Förra året lackförsegla jag min bil, vilket gav ett väldigt bra resultat. Nu till våren vill jag fortsätta hålla efter min bil och tänkte vaxa upp den. Kan vaxningen påverka det lackskydd som jag la på förra säsongen?



Svar på inlägget: Vaxning



Ja det kan det. Vad la du för lackskydd?


Minns inte exakt vilket lackskydd det var, ska kolla upp det ordentligt. På vilket sätt kan det påverka? vad bör jag göra om jag vill fortsätta hålla efter lacken utan att vaxa den?


Minns inte exakt vilket lackskydd det var, ska kolla upp det ordentligt. På vilket sätt kan det påverka? vad bör jag göra om jag vill fortsätta hålla efter lacken utan att vaxa den?


Som Marcus skriver så ska du förnya skyddet, om du vill behålla det du hade innan.


oki! Tack! Men bör man verkligen göra detta 1 gång om året?


Om du har lagt skyddet själv så är det med all sannolikhet ett skydd som håller 6-12 månader. Men har du lämnat iväg bilen, så bör du kontakta dom som har lagt skyddet.


Jag lät en firma göra det, ska kontakta dom o höra efter hur jag bör gå tillväga. Tack för alla svar.


Om du gillar att pyssla om din bil är ju vaxning ett bra och mkt billigare alternativ, som du kan göra ovanpå de flesta lackskydd. Att vaxa bilen lite snabbt tar max en timma efter tvätt och kostar inte många kronor i material, vilket om du gör det nån gång då och då ger en blankare bil med färskare skydd än om du lackskyddar varje år eller så. MVH/


Det är alltid att pyssla om o hålla efter bilen. Men jag vill försäkra mig om att det går bra att vaxa den då jag lackskyddat bilen förra året. Vilket vax rekomenderar du KaptenHadock?





Ett lackskydd är i princip samma sak som ett väldigt hållbart syntetiskt vax. För underhåll passar igentligen en vaxpolish bäst om man använder bilen som bruksbil, då det även tar bort små tvättrepor, löser rester av nedfall asfalt etc som inte försvunnit vid tvätt. Det finns många olika bra produkter men försök att undvika mackmedel, i den mån det går:) MVH/


Då skall tilläggas att lackskyddet och alla dess garantier försvinner. Så man inte tror att man kan vaxa på ett lackskydd och behålla fulla garantier


Jag ger inte ett smack för dessa garantier utan ser dem enbart som en marknadsföringsmetod. Om ett lackskydd ska stå emot allt vad som lovas borde det onekligen kunna stå emot lite vax oxå, och vill man bli av med vaxet är det ju bara avfetta bilen några gånger så borde ju lackskyddet va kvar? Men i sak har du ju alldeles rätt:)


Jag ser det som att många skydd kan toppas med vax, absolut. Jag har gjort det själv med framgång Men så finns det flera som tappar sin effekt med vaxet, och det blir liksom bara en "äcklig hinna" på bilen utan någon större funktion. Så visst kan man chansa. Men man ska va medveten om att alla större företag tar bort garantierna om man lägger på vax. Det gör även jag då vår skydd PPS, försämras med vax och vissa vaxschampon. PPS och vissa andra skydd behöver en ren yta för att nå sin maximala glans och avrinning.


Det verkar råda delade meningar kring detta ämne. Min tanke var att "toppa" skyddet med vax inför våren får att behålla glansen. Lacken har fortfarande en fin glans sedan behandlingen förra våren så jag får väl fortsätta vara nöjd med skicket och därmed fortsätta tvätta bilen med Turtle Super Wash- vilket hittils bevarat bilen i fint skick och sedan lämna in den för en ny behandling då lacken har behov av det igen. Tack för alla svar!


Ett tips är att byta till ett riktigt schampo istället. Turtle Super Wash, är en produkt som jag inte skulle rekommendera!!


Och vad är ett riktigt schampo då experten?


Menar dessa större leverantörer alltså att lackskyddet står emot sura nedfall, avfettning men inte lite vax? Men du har ju som sagt rätt i det du säger även om ja tycker det är löjligt:) MVH/


Om du handlar på mekonomen så har du Smartabs Wash and wax samt sonax glansschampo tex. Turtle-skiten varnar ju tom tillverkaren fär att använda det på plastlister, så att tvätta med det kontinuerligt är inte att rekommendera. Fungerar mer som en avfettning


Jag har experimenterat själv och det är min upplevelse, och för att kunna ge mina kunder 6års garanti så måste dom följa givna rekommendationer Inte svårare än så.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka