Hur får man bäst bort flugor mm i grillen?

Hur får man bäst bort flugor mm i grillen och lycktorna? Dom problemen kommer nu såg jag. Peter Borås



Svar på inlägget: Hur får man bäst bort flugor mm i grillen?



insekts medel, finns på dom flesta tappar.. grövre svamp på lyktorna funkar bra..


Provt div av dessa men tycker dom fungerar sådär. Är ju ett rent he... av få bort detta på spoiler och huv. Vill ju inte sabba lacken


på glas och plast kan man ju ta högtrycken väldigt nära, dock inte på lacken..


Köp en sån där insektssvamp och gnugga med, det är en liten svamp som ligger i ett nät. Fungerade klockrent för mig.


Alkalisk avfettning rätt utspädd för rätt ändamål dvs. T.ex. HD-grön funkar kanon och 1l flaska räcker år och dar för den vanliga användaren.


Får åka bort till Mekonomen i morgon och se vad dom har. Ser för j... ut nu.


Akta vaxet/lackskyddet bara


Som sagt ett alkalist rengörningsmedel. Alkalisk avfettning är det första och billigaste alternativet. Men när det inte räcker till brukar jag använda Lahega 40 eller Smartab G101. Lahega är ju dock inte billigt, men ack så effektivt! Lägg på, låt verka och spola av med högtryck (gärna varmvatten) Ju mer man håller på att gnugga med diverse svampar och grejer detso mer sliter man på lacken. Med rätt uppsättning medel och ett bra lackskydd behöver man aldrig gnugga med en svamp någonstans


Kör långsammare så får du inga flugor i griller! Jag använder diskmedel o det funkar hur bra som helst. Ta några droppar på en fuktig trasa o putsa på men akta vaxade ytor då diskmedel tar bort även det.





Jag kör med en alkalisk avfettning och vanlig högtryckstvätt. Och varenda spår av dom små svarta asen försvinner. Spraya på. Låt verka någon minut. Om du ser att det börjar torka - spraya på lite till. Sedan är det bara att skölja av med högtryckstvätten. Använd ALDRIG en "flugsvamp" eller grövre svamp. NEJ NEJ NEJ. Det blir sjukt fula repor i fronten på din bil och den ser otroligt misshandlad ut. Använd rätt medel och spara din lack från mekaniskt slitage! Ett annat tips om man inte hittar någon bra alkalisk avfettning är att köpa Turtle's Insektsbort. Den fungerar Riktigt bra och används precis som jag beskrev ovan också.


Tackar! Provar nog det sista. Turtle's Insektsbort


Ja och det är VIKTIGT att använda detta ihop med en högtryckstvätt. Inte vattenslangen hemma brevid huset!!


Jag har kört med k-40 hygien. Utspädd med vatten. http://bnkemi.se/uploads/123-k-40-hygien-pi.pdf Spraya på och låt verka en stund, sen blås på med högtryckstvätten.


http://www.macserien.se/produkter/fordo . onsument33 rekomenderar starkt denna flugbort! Man sprayar på sen kan man spola bort flugorna utan problem när de verkat en stund


tycker avfettning och högtryck fungerar utmärkt på jobbet dock vet jag inte vad de är för avfettning kan mkt väl va något starkare så de är smidigare och göra rent lastbilar vad vet ja


Med ett bra lackskydd i botten så behövs ingenting förutom HD-grön. 1. Spruta på 2. Låt verka 3. Spruta på igen vid behov 4. Låt verka 5. Skölj av Jag har en solid vit bil där minsta prick syns och jag har inga problem med att få bort någonting.


Glöm inte heller att byta spolarvätskan till sonax sommarspolarvätska. Tar bort alla flugor och skit från rutan och dessutom luktar den jätte gott:) Fungerar skitbra, men blanda den inte med den gamla vinterspolarvätskan för då luktar det jätte äckligt istället. finns på mekonomen för typ 80 kr för 2L och det räcker typ 2 sommrar.


Vem fan använder spolarvätska på sommaren? Nej, tvätta bilen med jämna mellanrum istället.


Exakt. Dessutom slipper man fula repor i rutan.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka