Vilken är den bästa vax polishen på en röd bil?

Min bil är en röd Ford Sierra 88:a i rätt bra skick för att va 24 år gammal, med original lack som jag försöker hålla skinande blank. Jag tycker om att ha min gamla bil i blankt skick. Men lacken har blivit tunnare med åren, och så är den röd. Jag har en polermaskin, men eftersom jag står ute i skogen i skuggigt läge, där det inte finns någonstans att sätta kontakten i så polerar jag och vaxar för hand. Jag brukar efter att jag tvättat den var gång, putsa en del i taget på den. Jag har använt ERR-BEE ´Polercreme och Autorange Banana vax som är lätt att använda, men den håller inte så länge har jag märkt, och jag vill inte slita för mycket på lacken heller, eftersom den blir tunnare oich tunnare, och det har börjat lossna små prickar av lacken här och där. Jag får väl ta och lacka om bilen om några år kanske. Den är guld värd för mig för jag har svårt att sitta i andra bilar, pg av ryggproblem. Nu undrar jag om någon kan ge mig ett tipps om något vax polish som håller ett tag, så jag slipper vaxa livet ur mig för att hålla mina röda bil fin. Har försökt hitta vax på nätet som fått bäst i test som en del produkter kan få, men har inte hittat något sådant. Det finns otaliga produkter ute på marknaden och man blir osäker. Finns det någon här som kan ge mig något bra tipps? Jag är sjukpensionär så det får inte bli några alltför dyra medel.



Svar på inlägget: Vilken är den bästa vax polishen på en röd bil?



Hur länge ett vax lager beror till större delen på förarbetet oh polleringen samt vilket medel man använder,. ! jag använder Lahegas Produkter vilka jag tycker är oslagbart bra dock dyra men det är det värt.! Har en gammal audi100 som jag värderar ganska högt,.! Och poler maskin är att föredra,..! Avfetta bilen och spola av den och tvätta av den med Yes diskmedel och spola av och torka noga!! Ta då tex Lahega Fine Cut 17 och stryk på tunnt lager över valda delar i omgångar inte allt på en gång, låt härda några minuter och polera av med en oscillierande 2 huvad maskin, repor och sprickor kan man försöka nöta lite på, Vissa kan man minska för ögat ganska mycket!! när du kört av hela bilen så lägger du Lahega seal Wax 36 på valda delar i omgångar och jag har en liten annan maskin med ett huvud som snurrar och vibbrerar som jag kör av vaxet med men det kan man göra för hand med en trasa ( jag e lat ) .! Detta bör hålla runt 4- 6 månader ungefär om man tvättaroch håller rent och inte använder starka medel på lacken! rekomenderar även Lahegas Blue Dressing eller BLue Magic till alla plast och gummi detaljer, ser ut som nytt!! Lycka till MVH / adde


Hejsan! Jag har hört att man inte ska använda disk medel Och jag vågar inte rubba bilen för hårt, som tex med polermaskin, för det lossnar små bitar av lacken för den har blivit så tunn. Å jag står ute i skogen där det inte finns några kontakt uttag. Har inget garage att stå i och jag putsar på bilen lite var gång jag tvättat den. Sprickor och repor finns det lite här och var men om jag försöker nöta på dom så blir lacken tunnre och försvinner. jag får väl göra som min lillebror gjorde till slut med sin Cheva 57:a med original lack på. Han lackade om den. Banana vaxet är väldigt lättarbetat men jag får vaxa bilen 2 ggr om året för att håla lacken blank. Den ser blank ut i alla fall, men när man går närmare så på vissa ställen där solen bränner mer, som tak och baklucka så blir lacken lite mattare fortare. Röd färg är ju känd att oxidera fortare. Jag känner mig som karate kid när han står och polerar gamla bilar dagarna i ända


Ja alltså för o hålla glansen lär du polera och vaxa 2 ggr per år oavsett bil!! Problemet med din bil är att den för det första är röd samt att den inte är klarlackad! Därför slits lacken så hårt!! Så tyvärr är det den bistra sanningen eller lacka om och klarlacka! skyddet blir bättre och inte riktigt lika jockigt och o polera vaxa!!/ engen


Glöm diskmedel!


Varför då ?


Vill du ha ett aktivt och långvarande skydd så är det lackförsegling som gäller. Har du ryggproblem så blir det ju bara jobbigt att vaxa om bilen med några veckors mellanrum. Lägg själv eller kosta på det några kronor och få det gjort på firma!


För att diskmedel sakta men säkert mattar ner lacken. Vi pratar ju också om en röd gammal bil så ju skonsammare detso bättre. Inte bra att stå och tvätta bilen med slipmedel


Jo men om man tvättar med yes diskmedel innan man ska göra jobbet men däremellan använder vaxsachampo eller glansschampo ? jag är iofrs inget proffs men Nej, det är inget slipmedel i diskmedel. Däremot är det ganska uttorkande. Detta gör att lackporerna inte täpps igen med något tillsatsmedel- och skiten fastnar lite hårdare varje gång. Ytan blir altså ren, men inte underhållen på rätt sätt. därför ska man polera upp och vaxa direkt efteråt är vad jag har har lärt mig! men jag kan ha fel! Förvisso bra och använda skonsammare medel på skör lack naturligtvis!


Där ser man, alltid trott att det innehåller slipmedel. Är väl kanske en myt då! Hur som är det fortfarande inte att rekommendera, finns bättre sätt att få lacken ren! EDIT; Om du ska kopiera så stora stycken från andra forum får du nog skriva att det inte är du som har skrivit det Jag fortsätter nog tro att det innehåller slipmedel tills lite bättre bevis än ett åttaårigt inlägg från autopower.se framkommer





http://www.stackenbilvard.se/displaysub . ;forumid=1 detta är från 2002 inte sprittnytt det heller men men! spelar det nån större roll, jag försökte göra en poäng av nått jag redan visste och det va enklare att kopiera det, men visst om det är viktigt, jag skrev inte just det stycket-.!


Ajabaja! haha Men om vi skulle försöka ta reda på vad skiten faktiskt innehåller då. Har suttit och sökt runt en hel del nu helt utan framgång... Alla verkar säga olika och säkerhetsdatabladet innehåller inte direkt heller så mycket information om slipmedel.. Kan man på något sätt ta reda på om en vätska innehåller slipmedel ? Kul att dom skrev i tråden att diskmedel inte skadar Silver Seal... Silver Seal är ju bort efter en omgång avfettning.


det jag har hittat är ju att diskmedel innehåller Tensider som är fettlösande och Wax inehåller vissa fetter, som Diskmedlet löser upp, Diskmedlets fettlösande uppgift är vad jag är utefter innan jag polerar och vaxar mina bilar.. Det finns diskmedel som innehåller slipmedel vet inte vilka men vad jag har kommit fram till innehåller Yes inte slipmedel... Och textraden som jag så fult kopierade säger mångt och mycket det jag försöker medla!


vet inte hur man kan kolla vad dom innehåller mera som sagt google säger fan inte mycket om diskmedeln,,!


För att diskmedel torkar ut lacken, vilket gör att klarlacken mattas ut med tiden. Tvätt repor uppkommer bara från smuts som fastnar i svampen. Ju mer man sköljer ut svampen desto mindre tvätt repor får man:)


Har skickat iväg ett mejl till Procter & Gamble (tillverkarna) och fråga om det innehåller slipmedel nu Får hoppas dom svarar bara så man får lite fakta.


Coolt, hoppas du får svar från dom, vore faktiskt riktigt chysst att få veta från dom som tillverkar det :-)


Svampen i sig repar också, därför man måste ha mycket vatten i den. Bättre svampar repar mindre än dåliga.


Ja intressant att detta ämnet diskuterats sen 2002 då vad vi vet i alla fall och att ingen har fråga innan


Bilarna blev ju som nya Min bil ser också rätt fin ut när den är nyputsad men efter ett tag så tar solen på lacken igen Å jag gillar att ha en fin bil så efter ett halvt år så putsar och vaxar jag den igen. Jag lackade om förar dörren förra året då jag skiftade dörr, och den är den enda delen av bilen som jag inte har rört. Det kostar en slant att lämna in bilen för en genom gång förmodar jag. Vid Jet där jag tankar så finns det en firma som gör sådant. Tänkte en dag smita in där och fråga vad för medel dom använder.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka