Luktsanering! tips, hur gör du?

har ni några tips på luktsanering i bilar?



Svar på inlägget: Luktsanering! tips, hur gör du?



Tjo visst stod din bil på center syd igår? tyckte jag kände igen den^^ OT: för att få bort dålig lukt eller bara all lukt så kan man använda http://www.bildelar.nu/product/305845-c . 00-ml.aspx Funkar kanon till allt från mcdonalds till röklukt^^


Ättika i en skål eller glas någon dag, sen är det bara att vädra. Torrboll har även funkat för att få ut fukt och mögel lukt till viss del, har funkat rätt bra för mig, om man nu inte vill lämna in till firma som håller på med sanering, MVH VAnd3rsson


ja, va där en sväng på kvällen, uppmärksam


Går att göra en ozonbehandling om den är tex inrökt har jag för mig


Börja med att våtdammsuga alla "inbyggda" mattor. Tvätta sedan gummimattorna NOGA eller textil om du har det. Sedan är det dags att torka alla plastpaneler i hela bilen. Glöm inte att tvätta fönsterrutorna. ALLA rutor i bilen. Gå sedan vidare till att göra rent klädseln. Har du skinnklädsel gå på med skinnrengöring och sedan ett skinnfett. Har du tygklädsel så är det bara att våtdammsuga. Om du sedan känner för det så kan du lämna in den till en lokal rekondfirma på ozonbehandling av luften så är din bil som ny intui dagen efter.


finns även speciella saneringsvätskor som "äter" upp dofter. men våtdammsugning och vanlig tvätt brukar ta bort de mesta. va försiktig med rengöringsmedel bara.


En vätska KAN inte äta upp dofter. Man måste grundligt rengöra alla ytor inuti bilen för att få ett bra och långvarit resultat.


http://www.swema-trading.se/produkt.php . er-omx-500 sån har vi..


Ättika i skål eller spray med vaniljlukt





Ozonbehandlingen gör att luften i bilen blir helt "steril" (luktar f*n!) Men behandlingen håller i ca 1 månad sen kan den dåliga luften komma tillbaka. Skulle inte den behandlingen hjälpa så finns den något som heter "Odörbehandling" det innebär att man kör tex äppeldoft i Ac:n och det brukar hålla i minst 1 år.


Ja eller så gör man grundligt rent ALLA ytor i bilen som jag skrev så har man ett långvarit resultat som håller.


Först och främst så skall du noggrant göra rent bilen och om möjligt ventilationen. Använd inte ozongenerator i bilen (det är en gammalmodig metod som föråldrar material snabbt). En bilrekondfirma kanske inte bryr sig så mycket då det inte är deras bil, men ozon föråldrar plastdetaljer otroligt snabbt. Det är bättre att använda moderna metoder såsom oxidering (om du tror att lukten är ingrodd i materialet i bilen) eller fotokatalytisk rening tillsammans med jonisering. Det låter som grekiska, jag vet men det fungerar. Ring till nedanstående företag, de är suveränt hjälpsamma. http://www.specialrengringar.se/tjanste . er-och-rok Mvh Saneraren


Tja! Jag har stött på samma problem förut. Bilen luktade apa och jag kunde inte göra ngt åt det. Det där med ättika och invändig tvätt.. hjälper inte om det luktar mögel eller om lukten trängt in djupet... Däremot ozonsaneringar hjälper väldigt bra. Som jag har nu förstått så tränger sig ozon in rätt så bra och dödar mögel. Kör man en sådan "behandling" då kommer all dålig lukt försvinna. Att det luktar sterilt som Rubbster har nämnt kan bero på att bilen vädrades inte efter behandlingen. tänk på att man måste vädra efter att man har sanerat med ozon. P.S. Jag köpte också en liten ozon luftrenare till bilen så nu luktar det som helt ny bil i min kärra Finns en firma son både utför saneringar, säljer saneringsaggregat och har luftrenare för bilar. Luftrenare jag köpt till bilen http://airproclean.com/index.php?page=s . mp;lang=sv


Tyvärr du har fel. Det räcker att du "foggar" bilen så försvinner all lukt utan rengöring. Självklart fungerar ditt sätt också, fast det tar lite längre tid. Mvh.


Snygg smygreklam för ditt företag


Nej, du har tyvärr fel om man vill ha ett resultat som står sig.


Eller så förstår du inte vad jag menar, med tanke på att jag gör detta dagligen på mitt arbete. Mvh.


Håll er till ämnet tycker jag....reklam eller inte... Joniserare som finns att köpa för en dryg 1000 lapp kan man lika gärna låta bli, funktion är att laddar de partiklarna i bilen som för doftämnen till näsan så de fastnar på oladdade delar som mattor tak etc. Efter en månad så har man samma doftproblem igen. Köp om du kortsiktigt vill ha en lösning. För att få en ren bil måste man göra det grundligt. Se till att få bort allt smuts i bilen och i mattor genom städning och dammsugning. Hyr eller köp en riktig Ozon sanering maskin som ger minst 350mg/timme med ozon. Kör den i 2-4 timmar och placera den högt i bilen, allt skall vara stängt. Så liten ventilations som möjligt. Oxideringen av luktämnen kommer då att pågå under några dagar för att sedan igen upprepa behandlingen om det behövs. Det är ingen idé att tok-ozon i 60 timmar eller med en större maskin, det kommer lukta skunk då i bilen till följd av för mycket ozon. Kör i stället fler omgångar så så blir det bra. Vi använder denna metod i båtar då vi har en produkt som fungerar utmärkt (pris 6000kr). Restprodukten av Ozon är syre kan vara bra att veta, helt naturligt och enkelt att använda.


Släpper en fis. Jämnar ut PH värdet. Brukar faktiskt bara försöka få in så mycket frisk luft som möjligt. Har funkat hittils.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka