Låta bilen stå ute på vintern? (inte avställas)

Just köpt min första bil och har tyvärr bara 1 plats i garage vilket är reserverat för morsan. Hennes kåk hon som måste på jobbet på morgonen. Jag får ha min bredvid i kylan men hur ska jag göra med den under vintern? Har inte kortet än men lär flytta/köra den varm någon gång i veckan iallafall.



Svar på inlägget: Låta bilen stå ute på vintern? (inte avställas)



Du kan ju alltid kolla upp om den har motorvärmare och uttag för kupévärmare. Då skonar du motorn och har en någorlunda varm kupé när du ska iväg..när du nu ska iväg.


jo de ha jag. Bäst att låta den stå på packad snö eller frusetgräs ?


Ställ iiiiiiinte bilen på gräs


hade jag kunnat ställt han på gatan hade det varit fantastiskt, synd bara att jag inte hade haft någon att komma tillbaka till då plogbilen varit framme! Blir nog att packa jävla massa snö


Ska du köra den varm någon gång i veckan så se till att köra den riktigt varm, när vattentempen är uppe i arbetstemp så är det fortfarande ett tag kvar innan oljan är uppe i temp. Oljan är viktig att få upp i arbetstemp och hålla den där en stund för annars kommer det samlas fukt och oförbränt bränsle i oljan = inte bra. Och som det redan är skrivit i tråden, använd motorvärmare och har du en kupévärmare så stoppa in den i kupén så det är varmt och skönt där med Det är inte det bästa att stå på gräs men har du inget annat val så går det inte att göra så mycket åt saken. Vet inte om det hjälper att sätta någon presenning under bilen för att förhindra att rosten kommer krypandes.


Ett tips; Kolla glykolen och batteriet så det inte fryser sönder...


Avgasröret skallrar då man backar och i tomgång och upptäckt att ett fäste släppt men jag kan inte förstå hur det satt innan måste fattas något ? har det suttit svetsat ?


såg åt din morsa att din bil behöver faktiskt garageplaten bättre än hennes morsor brukar ju ge med sig


ser ut att ha suttit svetsat och sen rostat sönder





Alltså det är en Volvo 740, varför skulle den ha några som helst problem med att stå parkerad utomhus under vintern om du ska köra den några gånger i veckan? Folk köper 740 just för att använda dom under vintern, det är inte direkt känsliga bilar.. Kolla bara så att du har tillräckligt med glykol i kylarvätskan innan vintern så har du ingenting alls att oroa dig för..


Den lär klara stå ute... som dfine skrev, dom är inte känsliga... Köp en presening, lägg på backen, ställ bilen på preseningen, å köp nått överdrag på biltema, å ställ bil på gräset. eller ställ bilen såhär på gräset http://www.tradera.com/volvo-740-reserv . _167210895 tills du får kortet..


Din bil klarar av att stå ute. Hade en 740 som inte fick garageplats. Ful var den med och fullt med snö allt som oftast för jag orka inte lägga tiden. När de blev mildare väder bara hoppa den igång igen. Ang ditt avgasrör så är de bara upphägning vilket är standard att gå sönder på en 740. Du köper den på mekonomen för 90 kr. Tar 5 minuter att fixa.


bara för ren upplysning.. ALLA BILAR KLARAR AV ATT STÅ UTOMHUS... va e det med alla härinne som tror att deras bil är något sorts överkänslig högteknologisk sak från NASA.. klart som fasen att en bil är tillverkad för att klara av att stå ut,brukas ute och inte minst för att köra med.. Kolla upp elementära saker som glykolhalten,batteriets kondition plugga gärna in motorvärmare om du har.. Sedan kan bilen stå där..månad efter månad ja tillomed år... En bil är en bil är en bil är en bil... Bilar är gjorda för alla typer av klimat..vissa klarar andra klimat bättre än andra visserligen men nu diskuterar vi Volvo 740-svensk stridsvagn...den håller för mååånga vintrar utomhus.. Självklart skall man vårda sin bil..det är inte det..jag hatar ovårdade bilar..


Har alltid haft mina bilar stått ute. Ser bara till att dom alltid är tvättade å rena å men glykol osv. Ingen har varken rostat eller på annat vis tagit skada.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka