Snöborste/Snösop som inte repar lacken, köpa vart ?

Tjena! Skulle behöva tips på en snöborste/snösop (Behöver ju nödvändigtvis inte vara ändad för att sopa bilar rena från snö) huvud saken är att stråna är så skonsam mot lacken som möjligt... Visst man ska kanske helst inte sopa av bilen överhuvudtaget men det går inte att komma undan ändå även om man har garage och carport och hela kittet. Du kommer måste parkera den där det inte finns tak osv. Och sopar man inte bort snön så fryser ju bilen ihop och skapar andra problem. Och nej tyvärr Biltema har inget som inte repar lacken! Jag hittade denna på i motormännen webbshop: Snöborste Någon som kör den och vet om den är bra, och inte repar lacken ? Brukar oftast kör någon vinter bil som man inte bryr sig om lacken på... Men nu i vinter så kör vi en bil som man inte vill använda biltemas sopar på osv. (Det här är ingen dissar biltema tråd. Men faktum är att deras sopar repar lacken) Så kom gärna med tips på vad ni använder för sopar som är skonsamma mot lacken ? /mvh soyd



Svar på inlägget: Snöborste/Snösop som inte repar lacken, köpa vart ?



Jag kör med den på v70n, och den repar inte lacken. Väldigt mjuk och fin


Jag kör med stålborste;)


Fungerar väldigt bra!


Ofta är det ju inte själva borsten som repar mest utan det man borstar bort, snö med ispartiklar, sandkorn och annat skit.


Okey låter kanon bra, då får det bli en sådan


jag sopar bort det det mesta från bilen utan att sopa på själva plåten, sen skrapar jag försiktigt rutorna och låter lagret ner mot plåten ligga kvar, vill jag ha bort det så isar jag av den i ett varmgarage. Men ifall jag skulle tabort all snö med en sop eller liknande så är mitt val en tapetborste! en väldigt mjuk men tät borste som man använder för att pressa ur luftbubblor bakom tapet med utan att riva det minsta lilla i fibern på tapeten! http://farggrossen.nu/images/products/h . _3_rad.jpg


All form av friktion repar lacken - like it or not Givetvis i olika utföranden men även den finaste microfiberduken som gnids mot en skinande blank svart bil ger små pytterepor. Nuddade en blank nypolerad blanksvart Nissan GTR på jobbet och en pytterepa trädde fram. Vill du ha 100% säker snöröjning på taket på bilen ska du spola av den med slang! De gör vi på jobbet och repar inte bilen, såvida is och snö inte glider runt så klart. Men det är i många lägen inte realistiskt, vattenslangarna fryser.. Borsta av försiktigt och polera på våren är det bästa och enklaste sättet Några grova repor blir det ju inte såvida det inte snöar grus.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka