Torka bilen HELT torr eftertvätt?

Är det någon som lyckats torka sin bil 100% snustorr efter en tvätt? Iså fall hur har ni gjort? Jag har testat microfiberskinn, sämskskinn, skrapa och syntetskinn. Det blir alltid vattenränder/fläckar hur man än gör. Jag antar att om man står o gnor så kanske det går men det känns fel att stå och gno som man gör på en svår smutsfläck. All kontakt med lacken gör ju i princip repor. Jag brukar lägga över skinnet över lacken plant o sen dra det åt mig. Trycker inte mer än skinnets vikt mot lacken alltså.



Svar på inlägget: Torka bilen HELT torr eftertvätt?



man får ju alltid lite rinningar efter tvätt ifrån och under lister på vilken bil som helst som man får eftertorka tills bilen är helt torr. Har du provat några Meguiars medel? The missing link between washing and waxing? Blir fint resultat. http://www.youtube.com/watch?v=urHNKpQZ . ature=fvsr


Hmm känns som om de bara gned ut smutsen - utan att få bort den från lacken innan! Men nån tanke finns det väl bakom. Annars använder jag några av meguiar´s medel.


Tjena. Syftar du på kalkfläckar efter tvätt? Prova destilerat vatten från tex en avfuktare, häll på bilen och torka av. Gör alltid jag så slipper man dem fläckarna iaf. Mvh


Det är det jag menar, det blir ju alltid lite vattenränder kvar av duken. Bättre det kanske än att stå o gnugga. Nej jag aktar mig för att stå i solen. Min svarta torkar snabbt nog ändå. Det är inte kalkfläckarna allså utan själva vattnet eller rättare sagt det som är kvar av vattnet när man dragit med duken. Jag får sluta vara så petig då. Det är väl ändå bara jag som ser de minimala fläckarna efter det intorkade vattnet.


Jag vet inte hur jag gör för att få det så bra men jag kör bara med sämsskinn från mekonomen. allt vatten försvinner direkt och blir inga märken över. och då har jag en svart bil. Dock så har jag funderat på att det är bra att "gnugga" bort vattnet som jag sätt att vissa gör? Jag drar vara en gång med så långa drag som möjligt över bilen. Det funkar för mig och lämnar aldrig kvar några fläckar eller ränder.


Vad är det för superduk du har fått tag i då, som tar bort allt vatten? Inte en rand kvar ens menar du?


Jag arbetar som rekondare, och torkar alltid av bilarna med sämskskinn och det blir aldrig några ränder eller vatten fläckar av det. Men svampar du bilen oxå? Annars kan du få ränder efter vattnet om inte lacken är helt ren. Plus att du måste tvätta och vrida ur sämskskinnet oxå. Är det skitigt skinn så blir inte resultatet så bra.


När polerade och vaxade/lackskyddade bilen sist? Hur tvättar du?


ja jag tvättar den innan med svamp. Att den inte är ren kan inte vara fallet då den är helt nylackad. menar du att du får bort precis allt vattten med skinnet? Jag måste haft otur att alltid testat fel skinn i så fall.





Jag brukar få min bil helt torr och har aldrig problem med vattenfläckar, har testat flera olika sämskskinn och det jag tycker funkar bäst är faktiskt Turtle Wax vanliga för ~80 spänn från OK/Q8 t.ex. Jag tänkte lyxa till det en gång och köpte ett sämskskinn för 200 spänn men tyckte det var värdelöst så jag bytte mot det billiga.. Man får blöta ner det helt först, vrida ur och sedan är det bara att börja torka väck vattnet på bilen. Jag låter alltid dörrarna stå öppna en stund för att sedan gå över den innanför dörrkarmar/instegslister/bagagelucka osv med vanligt hushållspapper också så slipper man rinn efteråt. Torkandet är ju den roligaste biten med tvättning Har för övrigt haft samma skinn i 2-3 år nu men jag tvättar inte lika ofta som förr.


Lustigt, undrar hur det kommer sig att mina skinn alltid lämnar lite vattenränder efter sig. har som sagt testat massor genom åren. Jag kramar ändå ur dom så att knogarna vitnar!!


Med en lätt hand på siliconskrapan så är den rätt skonsam mot lacken. Men som sagt allt sliter på lacken.


jag blåser ALLTID av vattnet på bilen med tryckluft för att slippa alla kalkfläckar samt vattenränder som det oftast blir


Där kom det! Tryckluften är din vän!


Har tröttnat på att få 100 000 000 tvättrepor efter varje tvätt så numera så tvättar jag och sen kör jag ut på motorvägen en liten bit så att ganska mycket går bort och sen resten tar jag med tryckluft tar cirka 20 min att få bort det mesta men då är det givetvis en del kvar det är mycket svårt att få bort det till 100% men gör man som mig och tvättar på sånna "gör det själv" där man står ute så är där torkmedel i det sista valet och det gör att det blir minimalt med fläckar, inget man ser om man inte tittar mycket noga men det tycker jag det är värt med tanke på att man inte sliter på lacken. Kostar för övrigt 20 kr för en polett på dom ställena jag tvättar på och det räcker med en polett om man skyndar sig som fan


Om man tvättar bilen för 20 kr och springer runt som en galning med en borste som vissa tvättar golvet och är full av damm och grus som repar lacken så kanske man inte ska ge några tips här.....? Det den ena tycker är rent tycker inte den andra.


tjenare grabben.. Det finns ett medel du kan Köpa på recond firmor. Med det så har du i 1 kork i 5 liter vatten "Varmt" hellts. Blandar ordentligt sen kastar du ut vattnet över bilen!! effecten av detta medel blir att ALLT vatten rinner av bilen. Det har nånting med ytspäning å göra. Skitbra medel!! Så bege dig till närmsta rekondfirma och köp 1 dl eller två Lycka till


Vem har sagt att man ska använda borsten tror du jag e dum i huvudet elr som skriver att jag vill slippa tvättrepor och sen springer omkring med borsten? Finns ingen anledning att använda borsten speciellt inte på sommaren, första delen är ju att man sprutar på rengöringsmedel med tryck då får jag alltid utan problem bort skiten, sen sköljer man, sen sprutar man vax och sen sprutar man torkmedel blandat med vatten.


ja kör alltid med sämskin och alldrig vart med om att de blivit ränder, har 1 år gammal lack på bilen så den är ju tokfräsch såsätt. aldrig vaxad efter lack utan bara sprayat på "show vax" från meguairs. testa att byta sämskin eller kör en riktig polering på bilen så lacken blir fräschare och därmed får bättre underlag att torka av på. lycka till//Alex



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka