Hjälp att få metallytor/aluminium att glänsa igen?

Hallå, hur får man metall/ aluminium ytor att glänsa igen om dom blivit matt? har prövat autosol men tycks inte hjälpa, tänkte främst på motorblocket i bilen osv osv.. Funkar något vax eller typ av polish eller vad använder ni? tack på förhand



Svar på inlägget: Hjälp att få metallytor/aluminium att glänsa igen?



Hahaha har du haft polerat motorblock sen tidigare eller?


Skulle vara ganska fräckt dock.. Till TS: vattenslip är det du eftersöker. Och en jävla massa tålamod.


Kan tillägga att det behövs en jääääääääävla massa tålamod om du ska få blocket till å bli blank å glänsa


Ja, vem vet, han kanske haft det, inte för jag tror det är så då svenskar inte gillar finish på sina bilar, iallafall inte lika mycket som andra länder i europa, men kan ju vara så Polera motorblocket om det är original är nog ingen större ide, det gäller att tvätta noggrannt, och efter ett antal år får du plocka isär motorn och blästra blocket, då ingen brukar vara speciellt noggrann med tvätt under huven


Autosol fungera inte iaf.. Altså det handlar nog inte om att jag vill polera upp de blankt utan jag råka ta ett medel när jag skulle tvätta av de förut som innehöll nå klor, så motorblocket blev typ blekt.. eller man kan förklara det som att de blev vitt, ungefär som när en kontakt oxiderar. Så jag är mer ute efter att få bort de matta ("vita oxiden")


man ska inte använda varken sura eller basiska medel på aluminuim de missfärga rätt bra om de är starkt å får sitta en stund. jag hade dock tagit ett starkt medel å en diskborste, sprayat på å borstat av å sköljt fort som sören så blir de fint igen. jag brukar använda ett medel som heter sylvonol som finns på mekonomen när jag tvättar motordelar. får de sitta för länge blir alu typ svart å de bubblar om att... men gör man de fort blir de rent å fint som fan man kan spä de ganska bra men de rengör ändå bra.


Jo, jag vet det Vad för starkt medel skulle det kunna vara, för nu har de redan missfärgat typ = Men kanske går att åtgärda?



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka