Litet stenskott som har börjat rosta

Nu behöver jag lite tips på hur jag ska laga ett litet stenskott, ca 3x3mm men djupt och rostigt. Det är ju så pass litet att det är svårt att slipa bort rosten jag tänker mig att det kanske finns någon vettig kem för att få bort rosten, finns diverse rostätare men är det bästa lösningen? Det är en silvermetallic toyota avensis -04, jag har även några mindre stenskott som inte har gått ändå ner till plåten, är det tandpetare som gäller för att inte kladda för mycket som gäller?



Svar på inlägget: Litet stenskott som har börjat rosta



Har själv en silvermetallic, och jag har gjort som så att jag har "borstat" bort rosten med stålborsten som man får med när man köper lackstift. När jag väl fått bort det har jag stått och pillat med en liten spårmejsel eller liknande så att det blir helt plåtrent och inte en gnutta rost finns kvar. Sen måla över. Två lager färg, därefter två lager klarlack. Rosten har inte kommit tillbaka på ett par år iaf. Sen kan man sköta det snyggare, och där finns det flera metoder men jag har inte testat någon av dem. En är t.ex. att blanda klarlack och färg, fylla i, polera, fylla i, polera osv tills det "blir bra". Men jag vet inte hur resultatet blir.


För ett bättre resultat i längden så ska man slipa plåtrent där för gör man som du säger kommer det bara krypa till baka sakta men säkert Stenskott är hemska men plåtrent alltid när det gäller rost ! Och komihåg att lägga grund eller rejält med lackstift annars välkomnar du att det ska börja rosta igen



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka