Bra medel för att polera upp framrutan

Vet ni något bra medel för att polera upp framrutan? Jag har en sliten ruta som är både lite "sandblästrad" och fått ripor.



Svar på inlägget: Bra medel för att polera upp framrutan



byta rutan är nog de bästa vad jag vet


Ja, det är en 740. Hur mycket tror du en ruta kostar begagnat? Det är en spricka i min också nere på höger sida.


Om du har bilen helförsäkrad så kan du ta ut de på den. Så betalar du bara självrisken. Annars ny kostar nog 1000 - 1500 med jobbet tror jag. Ring och kolla med någon glasmästare. Skroten vet jag inte om man kan hitta någon fin om man har tur.


kostar ca 5000kr på volvo men försäkringen betalar det mesta så man behöver bara betala 1800


Då tror jag polerar upp rutan.


att ta en ruta från en gammal bil o sätta på din... lycka till säger ja bara. finns glaspolish men tveksamt om det kommer att göra nån skillnad


betalade 1200 när ja bytte ruta på volvo på min 740


Tror jag ska polera upp rutan. Men vad menar du "tveksamt om det kommer att göra nån skillnad"? Jag tolkar det som "Du kommer få slita hårt om du ska få den blank som orginal". Ja...jag sliter redan Men har du någon bra produkt du rekommenderar?


Polera glas på det sättet är lönlöst. Men om du absolut måste så snacka med din lokala glasmästare vad han rekommenderar av metoder och medel.





Men sånt måste väll finnas på internet? Om det är så att ni menar lönlöst att det tar för lång tid så kan jag acceptera det. Jag har all tid i världen. Satt och polerade lacken på min volvo från gulvit till polarvit. Det tog mig över 73 timmar.


problemet är att lack blir mjuk av värmen, glas blir inte mjukare utan spricker då den blir för het.


Jo, det kan jag förstå. Men det verkar inte vara allmänt känt att man kan polera upp bilrutor märker jag. Annars så skulle jag få en drös med tips på hur man gör


Tror inte man kan polera upp en framruta då alla "prickar" är små kratrar från stenar. Dessa kan vara lite djupare ibland och att lyckas polera bort material från glas tror jag inte går utan rätt sorts sandpapper eller om man värmer det. Alt är att skaffa några sånna kit som dom har när dom lagar stenskott och sätta igång och fylla alla "hål" Hade nog satsat på en ny ruta om du ska behålla bilen ett tag. Vet själv också hur irriterande det är att köra med en blästrad ruta när solen är framme!


Polera aldrig en gammal vindruta


har ett poler medel från sonax som ja polerade upp sidorutorna med de blev bra, men framrutan inte bra så ja bytte den.


Sonax glas polish polerar inte så ripor försvinner. Det polerar så smuts försvinner.


Räcker med halvförsäkring med. Så länge man har brand, glas, stöld och trafik som ingår i halvförsäkring. Men till ämnet så byt ruta mot en ny istället.


Men....vi kan lada på mars, men vi kan inte polera en framruta



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka