Vad gör jag för fel med poleringen? polermedlet bränner sig fast i lacken.

Polerade idag, använde Menzerna power gloss, med en roterande flex maskin, på högsta varv, med svart hård trissa, så bränner sig polermedlet fast, nästan omöjligt att ta bort med microfiberduk, utan får polera bort det sakta.. för mycket medel? Men när jag använder mindre medel så skriker det, blir för mycket friktion så det gnisslar väldigt högt.. :S men vart samma med ett annat polermedel.



Svar på inlägget: Vad gör jag för fel med poleringen? polermedlet bränner sig fast i lacken.



kör saktare speed och inte den hårdaste trissan. fast det är ju en volvo så bara kör hårt !


har haft det problemet jag också på min bil. Men då stod jag utomhus och polera. när jag har varit inomhus och gjort andra bilar har jag inte märkt av det en enda gång. Använder typ 3-4 klickar i ärtstorlek på trissan och sen börjar jag på låga varv och arbetar ut och sen på höga varv och avslutar med låga varv.


Ja, det är en Volvo? men det hör inte hit, helt onödigt med sånna kommentarer.. jag har vuxit ifrån det här med märkeskrig.


Jaså okej, mja jag stod inomhus nu.. får köra lite saktare och inte använda dom hårdaste trissorna, som sagt. Men lacken va rejält sliten så ville ha det som avverkade mest, det grövsta polermedlet samt hård trissa.. men men.. :p


Sen en undran till, körde med denna tillsammans med menzerna powergloss, men blir repor efter ett tag, medlet torkar in i trissan så det blir hård, vilket ger repor.. http://shop.bollnasbilvard.se/125mm-nor . p-698.aspx vilka medel passar till dessa trissor?


Kör man medel/grovrubbing bildas lätta hologram med denna rondell. Så man bör köra efter med skumrondell och oscillerande maskin för bästa slutresultat. Tips är att vara med på bilvårdsforumet där finns en hel del nyttigt.


Kör man med optipad är det väl rekomenderat att köra med oscillerande maskin... annars är väl optipad och power finish en god kombination


Ja efteråt kör jag med Biltemas dubbeltrissiga maskin med fint medel.. så det vet jag om


mja, funkar ju med roterande också.. men okej, får testa power finish, för powergloss, den gamla versionen funkade inge bra.





Sån där "ulltrissa" ska du helst undvika om du är oerfaren jag kör ullrissa på 70% av bilarna jag rekondar. Du ska helst hålla dig under 3000varv med maskinen och bränner det in, är det pga värmen så kör lite långsammare och använd lite mer medel.. Sen kör du polish direkt på


Man lär sig inte om man inte testar lär mig mer i praktiken än i teorin.. Bilen jag polerade var väldigt sliten och hård lack, så ville avverka mycket och snabbt, vilket jag då tyckte högsta varvtalet, hård trissa samt grövsta polermedlet skulle bli bra men men


Ja precis.. jag lärde mig i praktiken Var den väldigt oxiderad så brukar det sätta sig rätt bra.. jag har polerat en gammal 740.. Och då polerade jag den med mycket vatten för att det inte skulle sätta igen i skumtrissan, sen tvätta bilen så är det bara att polera från början Då har man fått av det värsta..


okej ja jag använder vatten också, den va oxiderad på huven, måste blivit av värmen från motorn? för är likadant på min andra blåa 940, och det är endast på motorhuven.. såhär såg det ut, fick lov att våtslipa försiktigt.. var riktigt illa.. vet att resultat bilden inte säger så mycket då det inte visar i solljus, men kan säga att de matta försvann iallafall


Menzernan har tyvärr en benägenhet att bli lite väderkänsliga ibland. Kör Menzerna på 80% av mina bilar men har märkt att blir det lite kallare/fuktigare så nyper det gärna fast. Fastglossen är även lite "torrare" än Powerfinishen så om du har möjlighet så gör en blandning av dessa 2, med merparten fastgloss. För mej har det funkat kanon! Sen inte att förglömma.... kör igenom trissan ibland med en borste... typ tandborste, så får du bort överflödet på den som också kan göra att det nyper och blir "klumpar" på lacken. Då kan du köra med den trissan lite längre. :-D


Om lacken både är matt och full av repor kan man börja med ett lugnare steg för att skapa en halare yta. En matt lack brukar man kunna få ordning på utan att tokvarva maskinen. När man sen fått upp en "halare" yta kan man öka på hastigheten för att plocka repor utan att medlet bränner och klumpar sig lika mycket.


Lägre varv ger mindre friktion dv.s värme och gör att du kan bearbeta ytan längre.


Det beror på värmen, som flera redan har skrivit. Så sänk hastigheten samt använd mindre medel. När det gäller polering som i ditt fall, så gå efter "More is less". Blå lack har en benägenhet att bli rätt oxiderade, så det är också en bidragande faktor till att ditt medel bränner fast i lacken.


Håller på med det en hel del,bara en 5 dagar i veckan,rikligt med vatten behövs.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka