Polera motor

försöker polera motorn på bilen å se om man kan ge den ett skinande resultat igen men vad använder ni eller vad kan man använda....t-röd fotogen....ja vad är bäst för bästa resultat...



Svar på inlägget: Polera motor



Avfettning o diskborste. Är bara spruta på o vispa runt där du kommer åt. Ta det försitkigt vid kontakter så du slipper kortslutning.


när ja tvättat allt så lägger jag silicon spray med sprayburk o låyer de liggi i ca 5 min sen bara torkar av de så får man en blank, fin yta. funkar på plast o metal. se isåfall till o lägga lika mycke över allt annars blir de flammigt


Tvätta med petroleum (Kallavfettning) och vanlig avfettning. låt torka, använd sen Bumper Shine eller annat fett på plast, akta PVC slangar för oljebaserade medel...


Oki ska prova...vill få gjutgärnet å se nytt ut igen...


Det blir nog svårt, trodde du menade att göra rent motorrummet i allmänhet. För att få gjutjärn i nyskick måste man nog tillta grövre medel... stålborste, slip eller bläster kanske?


Ugnsrengörning funkar kanon på block


Se där! Alltid kul med multi-purpose av husgeråd!


Sen ett tips, fixa tryckluft och blås runt kontakter etc så slipper ni kortslutning. Förstår inte företag som "ej lämnar garanti på motortvätt". Jag har motortvätt så många bilar så det inte ens går att räkna och har aldrig misslyckats! Eller jo, en gång, en chippad bil där det visade sig att företaget som chippat använt nått billigt skit som inte var vattentät trots ett påstående att det var det, vilket dom fick stå för Låg dessutom dold under insuget..haha (var kopplad till insprutningen)


Amstaff: Jag har varit orolig för motortvätt, men jag har gjort så ( fick tips av en kompis) att i GDS hallen så låter jag motorn gå när jag tvättar motorn. Jag sprayar avfettning överallt och sen högtrycksspruta lite snabbt. Är det helt "galet" att göra så? Har svårt med tillgång till tryckluft, men vill verkligen göra motortvätt.





Amstaff: Jag har varit orolig för motortvätt, men jag har gjort så ( fick tips av en kompis) att i GDS hallen så låter jag motorn gå när jag tvättar motorn. Jag sprayar avfettning överallt och sen högtrycksspruta lite snabbt. Är det helt "galet" att göra så? Har svårt med tillgång till tryckluft, men vill verkligen göra motortvätt.


Applicera aldrig lösningsmedel på en varm yta. Motorn ska vara avstängd och sval vid tvätt. Aldrig varit med om att något skadats av en motortvätt.. Händer väl 1 motor per 1000 att det kommer in fukt, då får man blåsa ur med tryckluft så är det grönt igen.. Den där 1 per 1000 bilen brukar vara franska bilar av billigare typ.. Din 540 är väldigt tvättsäker.


marcus0510 : Tack! :)Har preciiiiiisss köpt/byt till mig en BMW E34 525 I-M (full m-utrustning, chassie, inredning el M-stolar m.m.) Är den också väldigt tvättsäker?


Trevligt inköp minst sagt Vet inte hurvida dom är mer tvättsäkra än vanligt. Men BMW rent generellt är inget jag är rädd för att motortvätta. Har nog tvättat över tusen motorer nu och dom enda bilar som brukar gnälla är de franska Jag brukar göra på följande sätt.. *Se till att motorn är kall eller i alla fall sval. *Lägg ut en omgång kallavfettning överallt och en omgång alkalisk avfettning ovanpå. Hur länge man ska vänta varierar från medel till medel, men det får aldrig torka in.. Lägg på ytterligare om du märker att det torkar för fort. Kör av allting med hetvatten under högtryck. Lägg ut en omgång till med kallavfettning+alkaliskt och rengör överallt med diverse penslar. Spola av med hetvatten under högtryck Torka torrt så bra man kan, låt stå och torka. Applicera silikonfri finish. Självklart går det utmärkt med lågtrycksvatten, men jag ser ingen anledning till att använda det.


Tack, jo jag är supernöjd med inköpet. Har dock hittat massa fel som säljaren ej sa men så är det väl med en 20 år gammal bil. Dock så går den hur fint som helst i motor, låda. Och mullrar fint med sportsystem, ligger som slickad på vägen..vilken äkta körglädje! Bil, motor, växellåda, inget tjafs som antispinn m.m.m haha Ok, jag har ju som sagt ej tillgång till varmvatten i GDS hallen, men jag kan ju tvätta iaf Iofs är den redan rätt fin under huven, men det kan alltid bli bättre! Vår/sommar nu tack!



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka