Tvätta bilen med en " hand borste" istället för svampen?

Hej! Tänkte om det blir mindre "tvätt repor" om man använder en Handborste istället för svampen? Har funderat när man tvättar med svamp så har inte "Gruset" någonstans att ta vägen innan man doppar den i hinken? Känns som att man drar runt stenen. Medans en borste har massor av strån var "gruset" har någon stans att ta vägen mellan dem. Nu låter det som att jag tvättar när bilen är smutsig men jag sköljer VÄL innan jag börjar. brukar till och med ha två hinkar ena att skölja svampen i och andra hinken med schampo. Som sagt så har jag en svart bil och känns rätt trist att som förra sommaren Spendera 7-8 timmar på att rubba/polera/waxa bilen och efter 2-3 veckor har man en massa tvätt repor. blir det bättre eller lika bra med borste om man har två hinkar ena med vatten och andra hinken med schampo? Erfarenheter?



Svar på inlägget: Tvätta bilen med en " hand borste" istället för svampen?



borste är INGEN bra idé och på en svart bil ett big no no no, köp lammullsvante eller microfiber, tvättrepor blir det väll alltid mer eller mindre( mikroskopiska eller synliga ) , men visst går det att minimera repor, men som sagt, INTE borste


ok jag har kört med " repfri" svamp från biltema, samt sista tiden med Turtles svamp som har Som "microfiber sida" Synd så, gillade skaften på vissa borstar.


kolla på typ våfflade tvättsvampar, allt tvätthandske( microfiber) eller lammull, kör bara med sånna numera


det ska jag prova!


Tvättar man på rätt sätt med de avfettningar som behövs och använder svamp och schampo med mycket skum så blir det inga repor. blir svampen svart när man svampar bilen då har man misslyckats med avfettning och avspolning.


www.pingens.se Har allt man behöver! Jag kör deras våffel svampar samt deras torktrasor som är outstanding!!! Billigt är de med!


Jag kör med våfflad tvättsvamp med, klart bättre än vanliga. Men funderar på att testa en tvättvante sen, är de trevliga att använda?


jag försöker unvika avfettning. använder det endast innan jag ska polera bilen och under vintern.. Eller gör jag fel?


Jag tvättar mina bilar med en microfiber vante ungefär 4 ggr per år vardera bil. Resten kör jag med avfettning och högtryck med varmvatten. Undvik att röra lacken om ni inte vill ha repor, allt repar men ju mindre du skrubbar den ju mindre repor. Vanlig gulsvamp är förkastligt. Microfiber är skonsammast och se till att bilen är helt fri från smuts efter avfettning. Låt den verka i en kvart och kör med gel baserad så den inte torkar in. Med vänlig hälsning Danne





Jag skulle rekomendera att du använder: kallavfettning upp till list runtom, sen lägger alkaliskavfettning över hela bilen. Sen spolar du av bilen och skulle det vara mycket smuts kvar så är det bara att lägga på en vända till och låta de verka några minuter och sen svampa med schampo direkt på för att sedan spola av. Har jobbat som rekondare en längre tid och jag vet att det är en metod som funkar. Den som påstår annat måste isåfall göra något handhavande fel.


Kallavfettning sliter väl rätt rejält på både vax och lackskydd? Brukar endast köra det under vintern. Nu kör jag bara med alkalisk avfettning, svagt blandad HD-grön, 1:40. Rekommenderas, finns att köpa här: http://shop.bollnasbilvard.se/strovels- . c-712.aspx Även större dunkar om man önskar.


Känns bara som man tar bort vaxet när man har stark avfettning? Förstår om man ska rekonda bilen att man kör med avfettning mycket. men För tvättning varje vecka på sommaren kan ju inte vara så himla bra för vax och annat skydd?


Rätt doserad avfettning vid varje tvätt. Klarar inte ditt vax detta så byt till nåt bättre. Är det en sommartvätt o bilen bara är dammig, så räcker det med att spola av noga, o sen svampa.


Det är väl bättre att använda avfettning hellre än att få tvättrepor. Använd vaxschampo då när du tvättar så får du extra skydd.


Kör med meguairs champoo samt deras vax. Får väll börja använda mer anfettning då :p


använd framförallt bättre avfettning, det är stor skillnad på avfettningar


tips?


HD-grön


Meguiars har en tvätthandske som är kanon som inte ska lämna några tvättrepor. Kollegan har en svart bil och han använde den som är kanonnöjd:) har även köpt en till pojkvännen som har en svart bil som blev lackad för ett år sedan och har tvättrepor så får hoppas han blir nöjd:) Men den rekommenderas starkt:D



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka